Häähumun alkua

Kosinta tapahtui 2019 kesällä Turun saaristossa ♥ Kirjoitan siitä tarkemman postauksen myöhemmin. Kesä 2019 oli todella kiireinen meille molemmille töiden ja vapaa-ajan osalta, ja oltiin kesän lopulla aivan puhki kaikesta tohinasta. Syksyisten iltojen pimetessä ison hääjuhlan suunnittelu ei yhtään houkutellut, joten päätettiin suosiolla, että järjestetään häät vasta 2021. Näin saadaan rauhassa valmistella tämä meidän eka yhteinen projekti – merellinen hääjuhla!

Koen, että meillä on ihan hyvät työkalut viihtyisän juhlan järjestämiseen. Molemmat tykkäävät suunnittelusta ja organisoinnista, ja meillä on siitä jonkin verran kokemustakin – Hannulla toki rutkasti enemmän tapahtumajärjestämisen osalta.

Sitä ei oikein edes ensin tajua, mitä kaikkea häiden järjestämiseen liittyy. On niin monia asioita, joita pohtia! Miten tehdään sukunimien kanssa? Millaiset hääjuhlat ylipäätään halutaan? Onko teemaa? Kuinka paljon vieraita kutsutaan? Tykkään pohtia ja puntaroida asioita ihan kyllästymiseen asti, joten mulle tällainen hitaampi eteneminen sopi oikein hyvin. Silloin ehtii henkisesti valmistautua ja miettiä asioita muutaman kerrallaan, eikä tule stressaantunut olo siitä, että kaikki pitäisi päättää heti.

Vahvuudet on myös erilaiset, joten huomio kiinnittyy eri asioihin. On ollut yllättävän mielekästä suunnitella yhdessä juhlaa niin, että vastuualueet jakautuvat ja keskitytään niihin itselle merkityksellisiin detaljeihin samalla, kun pohditaan yhdessä niitä molemmille tärkeitä asioita.

Hannua kiinnostaa kokonaisuus ja isot linjat. Miten hääpaikka ja sen sijainti sopii meidän tarinaan? Millaisessa miljöössä tilat ovat? Miten saadaan pidettyä budjetti kurissa? Hannulle merkityksellistä on myös akustinen musiikki ja hääpäivänä esitettävät biisit. Hääpäivänä bändi on ihan must!

Mulle tärkeää ovat yksityiskohdat. Onko hääpaikka valoisa ja riittävän tilava? Miten tilat jakautuvat, onko niissä helppo kulkea, onko tunnelma kodikas ja juhlallinen? Olen kiinnostunut visuaalisesta ilmeestä, somisteista ja koristelusta. Haluan päivälle osaavan valokuvaajan, joka tallentaa päivän tilat ja tunnelmat. Kokin tyttärenä tärkeää on myös menu: mitä olisi onnistuneet bileet ilman hyvää ruokaa?

Jännityksellä odotan, millaiset juhlat saadaan aikaan tällä meidän poppoolla. Onneksi on paljon rakkaita ystäviä ja läheisiä, joiden kanssa luoda rento päivä hyvässä hengessä! Mikäs sen ihanampaa, matka alkakoon!

Leave a Reply