Hääpaikkavierailut Turussa

Edellisessä postauksessa kerroin suosikkipaikoistani merellistä juhlatilaa etsiessä. Tällä kertaa kerron paikoista, joissa vierailimme Hannun kanssa.

Hääpaikan toivelistammehan näytti tältä:

  • 80-100 vierasta
  • Merinäköala
  • Valoisa, esteettisesti miellyttävä tai kauniiksi muunnettavissa oleva tila
  • Tila, jossa historian havinaa
  • Mahdollista vuokrata koko tila omaan käyttöön, yksityisyys
  • Vieraat yhdessä, suuressa salissa
  • Mielellään omat juomat
  • Plussaa majoituksesta hääpaikalla tai helppojen yhteyksien päässä

Olimme sulkeneet jo Varsinais-Suomen ulkopuolella sijaitsevat tilat pois ja siirtyneet etsimään juhlapaikkaa Turun suunnilta. Valitsimme listaamistamme juhlatiloista neljä suosikkiamme, ja lopullinen hääpaikkakin valittiin näistä vaihtoehdoista.

Villa Wolax, Kuusisto

Ensimmäinen vierailun kohteemme oli Villa Wolax, Kuusistossa. Merenrantahuvila laskeutuu kauniisti rantaan upeiden saunarakennusten rinnalla. Wolaxin asiakkaita ovat pääasiassa yritykset, ja omistajat vuokraavatkin rakennuksia täyden palvelun kokous- ja juhlatiloina, mutta kesäisin huviloita varataan myös häihin. Wolaxin pihapiiri on kerrassaan ihastuttava, ja omistajat ovat remontoineet tiloja hyvässä saaristohengessä. Päärakennuksen saleihin mahtuu mukavasti 74 henkilöä, joista suurin osa on mahdollista sijoittaa niin, että vieraat näkevät hääparin. Tiloista eniten pidin valkoisesta paviljongista, jossa oli korkeat lasi-ikkunat merelle. Omistajan mukaan kyseistä tilaa käytetään usein hääbändin esiintymiseen.

Wolaxin ympäristö tarjoaisi ihanan irtioton arjesta, kun vieraat voisivat tulla juhlistamaan häitämme viikonlopuksi saaristoon. Majoitusmahdollisuuksia löytyy sekä rakennuksista, että niiden pihapiiristä erillisistä mökeistä. Vieraiden jäädessä yöksi samaan paikkaan olisi mahdollista tavata juhlijoita vielä seuraavana aamuna myöhäisen aamupalan merkeissä.

Tietysti mietityttämään jäi täyden palvelun tuomat rajoitukset siihen, mitä voisi tehdä itse ja mitä tilata valmiina. Välillä saaristoteema tuntui omaan makuun hieman liian rustiikkiselta. Myös koristelu jäisi melko minimiin, sillä päärakennuksen vuokra alkaisi vasta juhlapäivänä.

+ Valloittava sijainti meren äärellä,
ihana merihuvilatunnelma
– Täyden palvelun juhlatila, eli melko vähän mahdollisuutta tehdä itse
+ Historiaa– Mahdollisesti arvokas
+ Majoitusmahdollisuus paikan päällä max. 32 hengelle– Ei paljoa aikaa tilan koristeluun,
toisaalta ei välttämättä sitä edes kaipaa
+ Upeat saunat
Lisää tietoa Villa Wolaxin sivuilta

Villa Pähkinämäki, Nousiainen

Vertailun vuoksi halusimme käydä katsomassa yhden tilan, joka olisi hyvin erilainen kuin muut vierailumme kohteet. Villa Pähkinämäki sijaitsee Nousiaisissa, noin kilometrin päässä upeasta Nousiaisten kivikirkosta. Juhlatila ei sijaitse meren äärellä (lampi kyllä löytyy pihapiiristä!), mutta siinä yhdistyivät monet muut asiat, joita halusimme harkita: yksi yhtenäinen, iso salitila, sekä vapaus valita catering itse. Juhlatila vuokrataan koko viikonlopuksi, jolloin koristeluun olisi paljon aikaa. Villa Pähkinämäen juhlatila antaa kauniit, rustiikkiset raamit ihanien omatekoisten häiden järjestämiseen. Villa Pähkinämäki oli myös hyvin suosittu juhlatila: kun tammikuussa tiedustelimme tilannetta, vapaat viikonloput alkoivat jo käydä vähiin vuoden 2021 toukokuun ja lokakuun välillä.

Budjetin kannalta Villa Pähkinämäki olisi meille paras vaihtoehto. Juhlatilan vapaat raamit sallisivat sen, että koristeita ja joitakin ruokia voisi tehdä itse. Pidin kovasti tilan korkeudesta ja tunnelmasta, vintti oli selvästi remontoitu juhlijoiden käyttöön suurella sydämellä. Pihapiirissä oleva permanto keinuineen olisi varmasti ihana viilentymispaikka juhlaillan hämärtyessä. Kuulin myös tarinan vihkiparista, joka oli vihitty lammen rannalla niin, että morsian oli ratsastanut hevosella seremoniaan. Miten romanttista!

Uskon, että Villa Pähkinämäki solahtaa täydellisesti suomalaisiin kesähääunelmiin, joissa rustiikkisuus ja maalaishenki tuntuvat olevan suosittuja. Tässä juhlatilassa olisi ollut helppoa toteuttaa unelmani pyöreistä pöydistä. Kuitenkin vierailun jälkeen mietimme, että onko tila meidän näköinen. Ja kuitenkin se aina-niin-ihana meri puuttui!

+ Ihana maalaistunnelma– Onko liian rustiikkinen meille?
+ Koko juhlatila viikonlopuksi, mahdollisuus tehdä paljon itse– Ei meren äärellä
+ Iso sali, johon mahtuu hyvin 140 vierasta
Lisää tietoa Villa Pähkinämäen sivuilta

Furuvikin Kartano, Parainen

Paraisilla sijaitseva Furuvikin Kartano oli oma ennakkosuosikkini. Olin nähnyt juhlatilasta jo paljon kuvia blogien kautta. Juhlatilan vuokraaja toimii yhteistyössä paikallisen catering-yrityksen kanssa ja toiveena oli, että catering tilattaisiin heiltä. Paikan päällä kuulimmekin, että kartanolla on järjestetty yli sadat häät!

Tiloja oli monenlaisia ja jokaisella oli oma ihana persoonansa. Kauniit piirongit ja kaapit tekivät huoneista kodinomaisen. Buffet-huoneessa oli piano, johon suunnittelimme jo istuttavamme pianistin soittamaan ruokahaun ajaksi. Furuvik oli selvästi vierailemistamme hääpaikoista juhlavin. Pääsali jakautuu kolmeen huoneeseen, jotka ovat kuitenkin saumattomasti yhteydessä toisiinsa. Erityylisiin pöytiin mahtuu istumaan yhteensä 80 vierasta. Tanssit pidetään yleensä kirjastohuoneessa, joka on valokuvissa beigensävyinen huone divaanilla ja kirjahyllyillä. Kesäisinä hääiltoina yöpala on järjestetty grilleillä kartanon puutarhassa!

Koko kartano vuokrataan juhliin viikonlopuksi, jolloin perjantaina olisi aikaa koristeluille, ja myös varmistuisi se yksityinen tunnelma, jota kaipasimme. Nämä alkuvuodesta otetut kuvat eivät tee oikeutta kartanon upealle puutarhalle, piha on todella kaunis ja huolella hoidettu. Tilaa olisi tarpeeksi järjestää ulkona jotain ohjelmaa juhlien lapsille.

On kai sanomattakin selvää, että kartano oli myös vaihtoehdoistamme arvokkain tilavuokran näkökulmasta. Paraisten majoitusmahdollisuudet ovat melko rajalliset, joten vieraille olisi hyvä järjestää bussikuljetus Turusta juhliin ja takaisin. Mietimme myös sitä, että onko tila jopa liian juhlava meidän tarpeisiimme? Emme halunneet, että juhlat kääntyisivät liian virallisiksi pönötysjuhliksi, vaan että tunnelma olisi kuitenkin rento ja avoin. Mutta kaikesta huolimatta kartano on kyllä todellinen Paraisten ruusu!

+ Kaunis, juhlallinen sisustus– Meren äärellä, mutta melko kaukana rantaviivasta
+ Koko juhlatila viikonlopuksi– Onko liian juhlava meille?
+ Iso upea puutarha
Lisää tietoa Furuvikin Kartanon sivuilta

Villa Bella Vista, Ruissalo

Villa Bella Vistan otimme listalle hetken mielijohteesta, kun tutustuimme Turun häämessuilla toiseen omistajista . Halusimme nähdä huvilan mahdollisimman pian, joten päädyimme käväisemään Ruissalossa perjantai-iltana töiden jälkeen. Kuvat ovatkin sen mukaisia, mutta voitte nyt kuvitella näihin kauniin, kesäisen auringonvalon!

Kauniin pitsihuvilan korkeat ikkunat avautuvat suoraan merenrannan syleilyyn. Villa Bella Vista toimii kesäisin kahvilana sekä vuoden ympäri vuokrattavana juhlapaikkana. Aikoinaan huvila on toiminut myös lastenkotina ja kesäsiirtolana! Juhlatilan omistajasta välittyi syvä kiintymys huvilaan ja sen kunnossapitoon. Parasta aikaa pihalle rakennettiin uutta saunarakennusta, jonka olisi tarkoitus olla vuokrattavissa myös ensi vuonna häidemme aikaan.

Valkoiseen juhlasaliin mahtuu enintään 74 vierasta. Vieressä olevaan salonkiin ja kuistiin enintään 36 vierasta, eli helposti alakertaan saisi 110 vierasta istumaan. Hieman tila voi käydä tosin ahtaaksi niin monen vieraan pakkautuessa yhteen kerrokseen ruokailun ajaksi. Huvilan muihin tiloihin lukeutuvat myös Bar Arthur, jossa on upea puinen baarikaluste. Haaveilin jo mahdollisuudesta saada baarimikko tiskin taakse sekoittamaan nimikkodrinkkejä. Erityistä Bella Vistassa on, että isompia saleja löytyy kahdesta kerroksesta, jolloin hääbändi voi korkata illan yläkerran keltasävyisessä salissa. Yläkerran salin vieressä on myös meren puolelle aukeava terassi, jossa voi tanssin lomassa vilvoitella ja jutella. Kalusteita voi asetella mieleisekseen koristelun aikana edellisenä päivänä. Vaikka majoitusmahdollisuutta ei paikan päällä ole, Ruissalosta kulkevat julkiset yhteydet eikä keskusta ole kovin kaukana, joten vieraat voisivat hyvin majoittua Turun hotelleihin.

Pohtimaan jäin sitä, että onko alasali riittävän tilava 80 hengen vieraallemme. Itse en pidä siitä, jos kaikki istuvat vieri vieressä ja vielä hirveässä metelissä. Oletan karjalaissukulaisteni pitävän äänitason kohtuullisen korkealla, eikä suurin osa ystävänistäkään ole siitä hiljaisimmasta päästä, kuten en minäkään! Toki viereiset salit mahdollistavat sen, että osan vieraista voi istuttaa läheisiin huoneisiin. Säilyisikö tällöin yhteisöllisyyden tunne, ja olisiko muista huoneista helppo seurata ohjelmaa ruokailun aikana? Myönnettäköön, että julkisivun vihreä sävy näytti tammikuisessa yössä melko kelmeältä, mutta etsiskeltyäni kuvia talosta kesäpäivän valossa, vierähti tämäkin kivi sydämeltä. Vihreä on toki haastava valokuvausta ajatellen, mutta uskon ettei aihetta huoleen oikeasti ole.

+ Persoonalliset, monipuoliset tilat– Tuleeko ruokailusalista liian ahdas?
+ Isot juhlasalit kahdessa kerroksessa
+ Valinnanvaraa cateringissa ja järjestelyissä
+ Kiinnostava historia
Lisää tietoa Villa Bella Vistan sivuilta

Jihuu! Tässä siis esiteltynä kaikki neljä hääpaikkaa, joissa vierailimme! Mikä oli sinun suosikkisi? Myöhemmin kerron, mihin juhlapaikkaan päädyimme ja miten suunnitelmat jatkuvat!

Valoisaa kevättä ja pysykää terveinä!

One thought on “Hääpaikkavierailut Turussa

Leave a Reply