Åbo Catering tasting @ Manilla

Juhlaruoka on mulle tärkeä osa juhlia, ja koska päätimme että tilaamme palvelun cateringilta, oli sanomattakin selvää, että ruokien maistelu etukäteen olisi iso plussa – jopa vaatimus. Joissakin juhlatiloissa ruokia pääsee testaamaan vasta juhlapäivänä, joten on hyvä etukäteen miettiä kuinka tärkeässä asemassa ruoka itselle on. Joskus riskinotto maksaa itsensä takaisin, ja ruoat ovat todella hyviä! Omalla kohdallani halusin pelata varman päälle, ja ovathan häätastingit hauskaa ajanvietettä. Hatunnosto kaikille catering-palveluille, jotka sellaisia järjestävät!

Kevään ensimmäiseen tastingiin Hannu ei päässyt, ajat olivat aina torstai-iltaisin, ja hänen kuorotreeniensä päällä. Mukaani pyysin ystävääni Wenjunia, joka on taitava ruoanlaittaja, kulinaristi ja yleisesti tunnettu kulmakunnan kovimpana ruokakriitikkona. Hänen kanssaan ruoan maistelu ei ole pelkästään hauskaa, vaan myös hyödyllistä! Nyt kun asiaa miettii, niin luulen, että hän on jopa tiukempi arvostelija, kuin tuleva aviomieheni…

Ensimmäinen tasting oli Åbo Cateringin järjestämä Turussa, Manillan Vanhalla Viinatehtaalla, joten onnekkaasti samalla siunautui tilaisuus päästä näkemään tämäkin livenä! Manilla oli myös yksi vaihtoehtomme, kun kartoitimme Turun seudun juhlatiloja, mutta paikka oli meidän makuun liian teollinen eikä istunut yhteen meriteeman kanssa. Manillan tilat ovat kuitenkin todella tunnelmalliset ja näyttävät, modernia lasia ja mustaa terästä on yhdistetty valkoisiin seiniin ja rustiikkisiin detaljeihin, jotka muistuttavat tehtaan menneestä historiasta. Esteettömyyttä on parannettu esimerkiksi vastaanottohuoneen rampilla, mutta korkkareilla juhlasali voi silti olla vähän haastava lattianostoineen, kapeine portaineen ja vanhoine tiililattioineen.

Jos lasiselle yläparvelle sijoittaa juhlavieraita, pienenä riskinä on, että kaikki eivät ole osanneet ottaa huomioon lasilattian läpinäkyvyyttä juhlapukeutumisessa. Me kiipesimme tietysti parvelle syömään, vaikka kapeita portaita pitkin kiipeäminen lautasen ja kuuman teekupin kanssa hieman jännittikin!

Esittelyssä oli Kesämenu 2020, joka catering-palvelun mukaan on heidän suosituin häämenunsa. Se olikin hyvin raikas, hieman saaristohenkinen ja klassisen salaattipainotteinen menu.

KESÄMENU 2020
Sorrin salaattia, mansikkaa, cantaloupe-melonia ja paahdettua halloumia, mansikka- ja viikunabalsamicoa
Caesar-salaattia jokiravuilla ja maalaisleipäkrutonkeja
Bulqur-Quinoasalaattia paahdettujen kasvisten ja villirucolan kera
Savustettua lohta ja wasabimajoneesia
Siikatartaria saaristolaisleivällä
Kana-yakitorivartaita
Kirsikkatomaattifocacciaa
Ylikypsää häränrintaa, karhunvadelma-portviinikastiketta
Rosmariinilla maustettua paahtoperunaa
Kesäkasviksia Gremolata
Mansikkakermatäytekakkua

Åbo Catering

Yleisesti uskoisin, että tällainen menu olisi hyvin helposti lähestyttävä, sillä kaikentyyppisille ruokailijoille löytyi vaihtoehtoja. Omia suosikkejani olivat kalaruoat: jokirapu-ceasarsalaatti, lämminsavulohi ja siikatartar-saaristolaisleivät. Menun kohokohta oli molempien mielestä ehdottomasti jälkkärinä itsetehdyt jäätelöt, joista pistaasi kyllä vei kielen mennessään! Pääruoat olivat tässä vähän tylsiä, ja vegaanisia vaihtoehtoja oli luonnollisesti vähän. Foccaccia näytti todella hyvältä, mutta oli aika täyttävää ja kuivaa. Toki menua olisi omaan hääpäivään mahdollista muokata niin paljon, kuin sielu sietää. Maut menivät läpi myös kriitikko-Wenjunilta, eli turvallisin mielin harkitaan tätäkin palvelua! Åbo Cateringin tarjous on myös ollut hinta-laatu-ystävällisin toistaiseksi kysymistämme tarjouksista, mikä tekeekin siitä vahvan ehdokkaan.

Kesämenu 2020
plussat ja miinukset

+ Monenlaisia hyviä alkupaloja
+ Saaristolaishenki
+ Ihana itsetehty vegaaninen pistaasijäätelö ❤️
+ Halpa hinta!
– Tylsät pääruoat (possu ja härkä)
– Vähän vegaanisia vaihtoehtoja

Ensimmäinen tasting vahvisti omia fiiliksiä siitä, millainen menu voisi olla meidän juttu. Molemmat tykkäävät kalasta ja saaristohengestä, joten se saisi näkyä ruoassakin. Suurin dilemma tuntuu olevan pääruoan kanssa. Perinteiset liharuoat ovat todella raskaita, eikä meistä kumpikaan liiemmin välitä pääruoasta niin paljon kuin alkupaloista. Jos tarjolla on liha- tai kalapääruoka, niin olisi tasapuolista tarjota myös vegaaninen vaihtoehto, ettei kenenkään tarvitse juhlia nälkäisenä. Vai olisiko ihan hullua jättää pääruoka kokonaan pois ja tarjota pelkästään erilaisia alkupaloja? Eikö pikemminkin yöpalalla tulisi polttava tarve saada jotain lämmintä syötävää?

Näitä tekstejä ei todellakaan kannata lukea (saati kirjoittaa) nälkäisenä, joten toivottelen heipat ja siirryn välipalan pariin. Pysykää terveinä ja nauttikaa keväisestä säästä!

4 thoughts on “Åbo Catering tasting @ Manilla

Leave a Reply