Merta, lämpöä ja tulevaa

On ollut mukavaa pallotella ajatuksia hääteemoista ja arvoista, joita haluamme korostaa. Varsinaiset teemahäät suljimme jo alkuvaiheessa pois, vaikka varmasti monet ystävämme olisivat innoissaan lähteneet suunnittelemaan niitäkin. Meistä kumpikaan ei koe tarvetta noudattaa tiettyjä perinteitä, mikä tekeekin häiden suunnittelusta vapaata ja rentoa. Teemat ja arvot asettavat häiden punaisen langan, jonka jälkeen on helpompi miettiä häiden visuaalista ja esteettistä puolta. Miten häiden ohjelma, visuaalisuus ja menu tukisivat valitsemiamme teemoja? Suunnittelijana minulle on tärkeää, että teemat heräävät hääjuhlassa henkiin sen sijaan, että ne olisivat vain hauraita hajatelmia kaiken takana.

Merellisyys

Merihenkisyyttä olen paukuttanut aikaisemmissa postauksissa jo kyllästymiseen asti, joten tämä ei varmaan tule enää kenellekään yllätyksenä! Meriteema on vaikuttanut eniten häidemme suunnitteluun: ajankohtaan, juhlatilojen valintaan sekä häämenuun, ja haluan merellisyyden näkyvän myös visuaalisessa puolessa modernilla, ei niinkään rustiikkisella tavalla. Juhlapaikkamme ruokasalin sisustus on pitkälti valkoista puuta, mikä tarjoaa hyvät raamit melkeinpä millaiseen koristeluun vain, joten haluaisin vahvistaa merellistä teemaa eri sinisen ja turkoosin sävyillä. Monet ystäväni jo tietävätkin, että turkoosit ja petroolinsininen ovat ikuisia suosikkejani, ja onnekseni myös Hannu pitää kovasti sinisen ja vihreän sävyistä!

Lämmin yhteisöllisyys

Nauru, puheensorina ja musiikki kuuluvat mielestäni osaksi häätunnelmaa. Ehkä eniten pelkään sitä, että häistämme tulee jäykät, ja vieraat eivät uskalla rentoutua! Juhliin haluaisimme iloisen ja lämminhenkisen tunnelman, ja tavoitteenamme on tuoda yhteisöllisyys musiikin kautta. Musiikki on erityisesti Hannulle rakas harrastus ja elämäntapa, joten odotamme esitysten olevan vahvasti läsnä hääpäivänämme. Ohjelmaa emme ole miettineet vielä kovin tarkkaan, mutta haluamme niiden olevan arvojen mukaisesti iloluontoisia ja yhteisöllisiä. Näiden ajatusten pohjalta onkin nyt ihanaa lähteä ideoimaan erilaisia leikkejä ja aktiviteetteja!

Toive yhteisöllisyydestä ohjasi tietenkin juhlapaikan valintaa niin, että halusimme juhlasalin, johon suurin osa (ellei kaikki) vieraat mahtuisivat istumaan. Valitsemassamme hääpaikassa Villa Bella Vistassa oli meidän kannalta hyvää etenkin se, että hääbändin esiintyminen voidaan järjestää yläkerran samankokoisessa salissa, jolloin saadaan vähän vaihtelua iltaohjelmaan!

Lämpö tulee olemaan yksi suunnittelun lähtökohdista myös visuaalisella puolella, ja haluaisin käyttää juhlien koristelussa lämpimiä metalleja: kuparia, messinkiä, ruusukultaa. Kirjoitan metalleista ja niiden käytöstä ehkä oman postauksensa myöhemmin.

Katse tulevaisuuteen

Jo ensimmäisten keskustelujen aikana meille kirkastui yhteinen ajatus siitä, että häissä katse kohdistuisi vahvasti tulevaisuuteen. En ole oikein ikinä tykännyt siitä, että morsiusparin matkaa kuvataan lapsuudesta asti, siitä tulee jotenkin sellainen olo että molempien koko elämä ja matka olisi tähdännyt vain sen kumppanin löytämiseen. On tietysti ihanaa, että olemme löytäneet toisemme, mutta onhan elämässä paljon muutakin kuin vain se Suuri Rakkaus! En myöskään haluaisi itsestäni valkokankaalle heijastettuja noloja teini- tai vauvakuvia, ne sopivat mielestäni paremmin synttärijuhliin, joissa keskitytään yhden ihmisen elämäkertaan. Välillä tulee jopa vähän karmiva, lopullinen olo, kun näkee slideshow’n, johon on kerätty koulun joulunäytelmät ja armeijakuvat. Kyllä se elämä jatkuu häiden jälkeenkin!

Vaikka tulevaisuus on mielestäni hieno ajatus häihin, niin sitä on haastavaa konkretisoida vieraille. On sanomattakin selvää, että häihin ei ole tulossa mitään scifi-elementtejä tulevaisuusteeman takia. Puheiden pitäjiä voi tietysti kannustaa ottamaan kantaa rakkaustarinan jatkoon. Mietimme myös, että toisimme häihin rasian, johon häävieraat voisivat jättää toiveita siitä, mitä haluaisivat kanssamme tehdä tulevaisuudessa. Ehkä tällä tavalla voisimme myös viestittää sitä, että emme aio sulkeutua avio-onnen poteroon, vaan yhteydenpito jatkuu normaalisti! Itse tykkään tästä ideasta kovasti, olisi hauska kuulla millaista tekemistä ihmiset keksivät: ehkä esille nousee yllättäviäkin ajanviettotapoja, joita ei olisi itse edes tullut ajatelleeksi!

Näiden arvojen ja teemojen pohjalta hääsuunnittelut jatkuvat!
Ensi viikolla aion työstää Save the Date -kutsua, jännittävää!

3 thoughts on “Merta, lämpöä ja tulevaa

Leave a Reply