Wedding Exit – millä juhlapaikalle?

Kuva © Daria Obymaha from Pexels

Kun juhlatila on varattu, ja vihkipaikkakin lyöty lukkoon, olemme voineet alkaa miettiä hääparin kuljetusta näiden kahden paikan välillä. Turun Linnan kirkosta on kahdeksan kilometriä matkaa Villa Bella Vistalle. Ensimmäisenä aloimme miettiä vaihtoehtoisia kuljetusmuotoja autolle. Miten satumaista olisikaan saapua huvilalle veneellä tai hevosvaunuilla! Olen ollut nuorena melkoinen heppatyttö, ja edelleen kaikenlainen hevostelu on lähellä sydäntäni, joten hevosten läsnäolo hääpäivänä olisi erityinen ja mieleenpainuva kokemus.

Etenkin hevoskuljetusta puntaroimme pitkään (varmaankin minusta johtuen…), sillä Ruissalon puistotieltä avautuvat maisemat ovat upeat! Pystyin jo sieluni silmin kuvittelemaan meidät kulkemaan vaunuilla mutkaista hiekkatietä vanhan lehtometsän ympäröimänä, miten romanttista! Turussa juhlakuljetuksia järjestää ainakin Kylämäen Hevostila, josta mekin jo tiedustelimme alustavaa tarjousta. Valitettavasti pitkä matka ja realiteetit eivät ole meidän puolellamme näissä haaveissa. Meidän tilanteessamme matka pitäisi jakaa kahteen niin, että alkumatkan kulkisimme autolla, ja hevoskärryt vaihtuisivat tilalle 1-2 kilometriä ennen juhlapaikkaa. Kävelimme Ruissalon puistotiereitin muutamaankin otteeseen tällä ajatuksella, mutta harmiksemme huomasimme, että tunnelmalliset hiekkatiet on varattu vain jalankulkijoilla, ja pahimmassa tapauksessa hevonen käppäilisi autotiellä, mikä taas syö koko romantiikan tehokkaasti olemattomiin! Olemme ulkoilleet alueella useasti, ja puistotie tuntuu aina olevan täynnä kiireisiä kuskeja, joten en halua edes kuvitella millainen soppa hevoskärryn aiheuttamasta hidastuksesta syntyisi. Tietenkin on otettava huomioon myös se, että hevoskuljetuksen vuokraaminen vielä mahdollisen hääauton päälle maksaa huomattavasti enemmän, kuin pelkkä toinen näistä vaihtoehdoista.

Kuva 1 © Red Boat Photography
Kuva 2 © Laurie Wilson Photography

Kuljetus meriteitse istuisi saumattomasti osaksi merellistä hääteemaamme, mutta valitettavasti huvilan rantaan ei pääse suoraan veneellä, vaikka se meren äärellä lepääkin. Joutuisimme siis käyttämään toista laituria, ja jälleen olisimme tilanteessa, jossa kuljetukseen tarvittaisiin kaksi kulkuneuvoa, puhumattakaan siitä, kuinka paljon enemmän aikaa menisi tähän kaikkeen sen sijaan, että hurauttaisimme paikalle vain yksinkertaisesti autolla.

En ole vielä halunnut sulkea hevosia kokonaan pois hääpäivästä, mutta annan asian muhia hetken taustalla. Sillä välin olen yrittänyt suhtautua positiivisemmin ajatukseen siitä perinteisestä hääautosta. Emme ole kumpikaan autointoilijoita, meille auto on hyötyväline siinä missä muutkin liikkumiseen pyhitetyt kulkuneuvot. Kummallakaan ei ole mitään lempiautomerkkejä tai malleja, joista erityisen paljon pitää, joten olemme olleet aika hukassa hääautopohdintojen kanssa.

Joku aika sitten Hannu ehdotti vitsaillen, että mitä jos hääauto olisikin kuplavolkkari. Meillä on ollut tapana bongailla niitä liikenteessä, ja kisata siitä kumpi ensin ehtii huudahtaa “Kupla!”. En edes muista, mistä leikin olen alunperin oppinut, mutta se on tarttunut kuin terva, ja nyt Hannukin tähyilee kuplavolkkareita pisteiden toivossa. Joten, olisiko tässä kenties ideaa meille hääautoksi? Tuleeko muita ehdotuksia mieleen? Täällä päässä pohtiminen jatkuu!

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply