Herkkupisteen tasting @ Villa Promenade

Herkkupisteen tastingista on jo useampi kuukausi, mutta catering-valinnan ollessa mietintätauolla en ole millään malttanut istua alas kirjoittamaan siitä! Nyt voitte kuitenkin laskeutua hetkeksi muistelemaan helmikuun sinertäviä iltoja ja hapartuneita lumipeitteitä. Heti ensimmäisenä täytyy mainita tietysti itse tila (yllättävääkö?!), koska olin melkoisen innoissani päästessäni tutkimaan Promenadea sisältä käsin. Ruissalossa toimivan kesäkahvilan yläkerrassa sijaitsevat juhlasalit, joita myös tutkailimme hartaasti juhlatiloja kartoittaessamme. Promenaden tilat ovat kieltämättä klassiset ja skandinaaviset. Kauniit puiset tuolit eivät olleet pelkästään silmäkarkkia, vaan niissä oli myös pehmeä ja mukava istua! Melkein jopa alkoi kaduttaa, ettemme olleet syynänneet tilaa tarkemmin, mutta aikamme salissa istuttuamme oli myönnettävä, ettei se kokonsa puolesta sopinut meidän tarpeisiin. Verhoilua ei ollut pelkistetyillä seinillä juuri nimeksikään, joten ounastelen äänen tason kohoavan melko korkealle, kun tila on täynnä juhlaväkeä. Lisäksi saleja oli kaksi, mikä vähentää yhteisöllistä tunnelmaa. Pienemmällä porukalla tämä olisi kuitenkin ollut meille nappivalinta, joten suosittelen lämpimästi tutustumaan, jos Ruissalon Kansanpuisto on vienyt sinunkin sydämesi!

Häätasting-menu 2020

Vihersalaattia, paahdettua paprikaa, cantaloupemelonia ja marinoitua punasipulia
Marinoitua mozzarellaa, rucolaa, pinjansiemeniä ja uunikuivattuja kirsikkatomaatteja
Caesar-salaattia ja jokiravunpyrstöjä
Paahdettuja punajuuria, Kolatun juustolan chevreä ja pistaasia
Lohipastramia, tillikreemiä, hernepyrettä ja fenkoli-kurkkusalaattia
Maissikananrintaa Nahm Jin, pikkelöityä luomusiitaketta, ananasta ja kookosta
Yrttifocacciaa, saaristolaisleipää

12 h haudutettua karitsan entrecôtea ja omena-calvados-kastiketta
Parmesan-perunakakku

Valkosuklaa-mansikkamousseleivos
Kuningatar-mascarponekakku
Kinuskilla täytettyjä tuulihattuja

Tilafiilistelystä päästään itse asiaan! Tällä kertaa Hannukin pääsi mukaan kokemaan tasting-tilaisuuden, mikä herätti minussa aivan uudenlaisen hääinnostuksen. Vähän kuin menisi lounastreffeille pohtimaan häämenua ja juhlaruokia! Sisään astuessa käteen tökätään kuohuviinilasi, ja eikun peremmälle valmiiseen pöytään, mikä voisi mennä pieleen! Harmi toki on, että loput kevään ja kesän tastingit ovat jääneet väliin. Meillä on vielä kokematta Ahoska Cateringin tasting-tilaisuus, joka ymmärrettävästi peruttiin poikkeustilanteen takia. Toivottavasti uuden tilaisuuden voisi pian järjestää turvallisin mielin!

Alkupaloja oli runsaasti erilaisia, ja saimme mielestäni niiden perusteella hyvän kokonaiskäsityksen Herkkupisteen tyylistä. Ylipäätään pitää tähän väliin todeta, että pikkuhiljaa alan erottaa niitä suosittuja hääruokia, joita uskon tasting-tilaisuuksissa eniten näkyvän. Jokirapu-caesar-salaatti, lohiaiheiset alkupalat ja lihapääruoka punaviinihenkisessä kastikkeessa toistuvat useilla listoilla, ja saaristoteema tuntuu olevan läheisesti mukana, niin kuin meilläkin! Enkä ollenkaan ihmettele, sillä taitava ja monipuolinen merenelävien käyttö kyllä vei kielen mennessään tälläkin maistelukerralla!

Tämä oli nyt toinen tasting, johon itse osallistuin, ensimmäisen järjesti Åbo Catering, joten huomasin, että suosikit alkoivat käydä itselleni tutuiksi, ja tällä kertaa etsinkin enemmän yllättäviä, poikkeavia makuja, kun taas Hannun lemppari oli tuo tuttu jokirapu-caesarsalaatti, sekä ylipäätään monipuolinen salaattivalikoima. Alkupaloista ja pääruoista minulle jäivät parhaiten mieleen paahdetut punajuuret, lohipastrami fenkolilla ja parmesan-perunakakku! Näistä viimeisin oli todellinen häämenun musta hevonen, koska en todellakaan odottanut, että peruna veisi voiton kaiken ruokaloiston keskellä!

Jälkiruokapuoli jätti yhtä lailla hyvän fiiliksen, ja vastoin kaikkia odotuksia, ei-niin-makeasta-innostuva Hannu rakastui kuningatar-mascarponekakkuun. Se oli kevyt sekä raikas, mutta kuitenkin perinteinen, vaaleaan pohjaan tehty kermakakku parilla persoonallisella twistillä. Muut jälkkärit olivat meidän makuun liian makeita (jopa minulle!), mutta kyllä ne silti upposivat meihin herkkusuihin! Jälkiruokapöytään ylipäätään oli mielestäni panostettu poikkeuksellisen paljon! Kyllähän siitä melkoisen hemmoteltu olo tuli, kun syötyään kaikkea ihanaa suolaista sai vielä maistella monia erilaisia makeita herkkuja!

Tästä häämenusta inspiroituneena olemme pohtineet paahdettujen punajuurien liittämistä omaan toivemenuun. Tykkään niistä myös osana salaattia, joten miksipä ei tarjoaisi niitä hääpäivänäkin? Hannun rakastuminen mascarpone-täytekakkuun saattaa myös koitua turmiokseni, koska olen (tietenkin) löytänyt kaikista kalleimmat ja taiteellisimmat referenssit hääkakkuhaaveisiini…. Katsotaan, mihin tämä tie meidät vie!

Kaiken kaikkiaan toinen tasting-tilaisuus oli itselle häämenua avartava kokemus, ja oli mukava huomata, että ajatukset menusta kohtasivat meillä edelleen tastingin jälkeen. Vaikka ruoan laatu ja hyvät maut ovat ehkä minulle kriittisempi asia osana juhlaa, ja Hannu onkin monesti sanonut, että hän enemmän kuin mielellään antaa minulle ohjat (kunhan en ylitä budjettia), niin haluan kuitenkin, että häämenu on meidän yhteinen juttu, ja että siellä näkyvät meille molemmille tärkeät ruoat ja maut. Kukapa ei haluaisi nauttia hääpäivästä (etenkin…) ruoan äärellä ♥

5 thoughts on “Herkkupisteen tasting @ Villa Promenade

Leave a Reply