Kuka ehostaisi morsiamen?

© Rene Asmussen from Pexels

Poikkeustilanne on yllättäen mahdollistanut sen, että olen voinut syventyä häiden pariin oikein kunnolla! Olemme olleet onnekkaita siinä, että suurin osa palveluista on varattu jo hyvissä ajoin, joten emme ole juurikaan kilpailleet muiden hääparien kanssa tekijöistä. Nyt pitäisi varmaan koputtaa puuta, koska varaamattomia tehtäviä edelleen on!

Palveluiden varaaminen

VarattuVaraamatta
☒ Juhlatila☐ Hääkuljetus
☒ Vihkipaikka☐ Hääsviitti
☒ Valokuvaaja☐ Catering-palvelu
☒ Bändi☐ Meikkaus & kampaus

Juhlatilan varasimme helmikuun alussa, eli noin puolitoista vuotta ennen häitä. Vihkipaikan, valokuvaajan ja bändin varasimme siitä kaksi kuukautta myöhemmin. Nämä olivat meille listan kriittisimmät asiat hoitaa, sillä halusimme varata tietyn tilan tai henkilön. Näin jälkikäteen arvioituna voisi helposti ajatella, että olisimme olleet todella ajoissa liikkeellä, mutta yllättävän moni palveluntarjoaja oli jo saanut sitovia varauksia seuraavan vuoden kesälle, kun lähetimme kyselyjä. Monet hääblogit ja -lehdet suosittelevat tilojen varaamista 12-18 kuukautta ennen, mutta sanoisin, että aina edes tuo ennakointi ei riitä, sillä haluttujen paikkojen varauskirjat voivat olla täynnä jo seuraavaksi kahdeksi vuodeksi!

© Edward Eyer from Pexels

Seuraavaksi vuorossa on sähköpostisinkoilua, kun jatkamme keskusteluja eri catering-palvelujen kanssa. Muun elämän ollessa ns. väliaikaisella tauolla, olemme saaneet kasattua ensimmäisen toivemenun tarjouskyselyjä varten! Kerron siitä tarkemmin omassa postauksessa.

© Terje Sollie from Pexels

Toinen kohta, joka itselleni pomppaa silmille listalta, on meikkaus ja kampaus. En halua hääpäivänä stressata siitä, tahraanko meikkini itkiessä tai lässähtävätkö kiharat ennen ryhmäkuvia. Alusta alkaen oli siis selvää, että luovutan meikin ja kampauksen tekemisen ammattilaisen tai vihkiytyneen harrastelijan käsiin. Tein alkukeväästä muutamia kyselyjä, ja olin jo kovasti ihastunut Irina Arvokkaan kädenjälkeen, mutta valitettavasti hän oli jo varattu tuona päivänä. Alkuperäinen toiveeni oli, että olisin varannut meikkaaja-kampaajan, joka olisi tullut paikan päälle, mutta täytyy myöntää, että olen löytänyt itseä houkuttelevia vaihtoehtoja melko vähän. Oma kauneudenhoitoverkostoni Turussa on todella hatara eikä muuta reittiä kartoitukseen tunnu oikein olevan kuin raivoisa hääblogien selaaminen ja vanha kunnon Google. Olen pikkuhiljaa kallistunut tutkimaan sellaisiakin yrityksiä, joissa morsian menee liikkeeseen ehostettavaksi. Ensin en oikein pitänyt ajatuksesta, että lähtisin kesken hääinnon (tai -paniikin) etsimään vielä tietäni putiikkiin, mutta aikani tätä nyt mietittyäni suhtaudun vaihtoehtoon positiivisemmin. Eli nyt jos tiedät sen täydellisen meikkaaja-kampaajan Turun alueella, niin ilmianna hänet! Nimimerkillä Morsian Ei-Vielä-Hengenvaarallisessa-Mutta-Hieman-Orastavassa-Pulassa.

© Emma Bauso from Pexels

Häiden to do -listalla odottavat Save the Date -kutsujen suunnittelu ja häätiimin keräys. Olen onnekkaasti saanut ympärilleni kirjavan joukkion ystäviä ja kaveriporukoita eri yhteyksistä ja piireistä, mutta ensimmäistä kertaa olen kateellinen niille ihmisille, joiden on ollut helppo päättää häiden ydintiiminsä henkilöt, niille, joilla on ollut koko elämän se yksi rakas ystäväporukka, jolloin häissä on sanomattakin selvää, että he ovat morsiamensa lähimpänä tukena ja turvana. Minulle järjestäminen ja suunnittelu on hauskaa ja innostavaa, ja haluan sen olevan sitä myös niille läheisille, jotka häähumujunaan hyppäävät mukaan! Samalla olen hieman huolissani siitä, miten eri puolilta polveutuvat ystäväni tulevat keskenään toimeen. Vaikka ihan typeräähän se on, koska mikä yhdistäisikään ihmisiä paremmin kuin yhteinen tekeminen eli hääsuunnittelu!

En ole vielä osannut koota mieleeni sopivaa ydintiimiä, jonka kanssa lähtisin kävelemään polkua eteenpäin, hirvittävän vaikeaa! Pelkään myös sitä, että pyydän mukaan ystäviä, jotka eivät ehdi tai pysty olemaan mukana suunnittelussa, mutta eivät myöskään kehtaa kieltäytyä kohteliaisuudesta! Nyt saa jakaa niitä kultaisia neuvoja tai vinkki vitosia! Kuulen mielelläni myös vertaistukea, jos olet paininut samankaltaisten asioiden kanssa hääsuunnittelussa. Miten voikin olla niin, että näinkin pienistä asioista tulee näin suuria, kun on häistä kyse!

2 thoughts on “Kuka ehostaisi morsiamen?

Leave a Reply