Kesävierailu hääpaikalla

Villa Bella Vistassa on avattu kesäkahvila, ja riensimme tietenkin pää kolmantena jalkana katsomaan, miltä huvila näyttää nyt kesäisemmässä valossa! Edellisestä vierailusta on vierähtänyt jo useampi kuukausi, joten nyt huoneita kävi läpi kuin uusin silmin ja ajatuksin.

Lehtien läpi siivilöityvä kesäaurinko imarteli rakennuksen julkisivua, ja loi siihen kauniita valokuvioita. Vihreä väri ei näyttänyt ollenkaan niin pahalta, kuin mitä helmikuisessa illalla pelkäsin. Valo vaikuttaa kyllä sävyihin niin paljon, että pitänee vierailla huvilassa vielä elokuun aikana katsomassa miltä silloin näyttää. Nyt kiinnitimme enemmän huomiota kaikkiin koristeellisiin yksityiskohtiin, joita ei edellisellä talvivierailulla tullut erottaneeksi. Pihalta bongasimme valkoisen metallisen vihkikaaren, jota voimme hyödyntää juhlissa esimerkiksi photo boothissa!

Rannan kiviterassi on täydellinen ohikulkevien laivojen bongailuun! Uskon, että sään sen salliessa useampikin vieras viihtyy terassilla nauttimassa saariston maisemista. Kiviportaita pitkin pääsee aivan veden äärelle, missä voi ottaa ihania rantakuvia ja järjestää lapsille aarteen etsintää! Vierailumme aikana Tukholmasta saapuvat Siljan ja Viikkarin iltalaivat lipuivat ohitse.

Aulassa pidetään poikkeuksellisesti mattoja suojaamassa lattiaa. Värimaailma ja kalustus on aivan nappiin meidän teeman kanssa, ja olen todella iloinen, että vieraat astuvat ensimmäisenä tähän huoneeseen! Sisustus läpi koko huvilan on hyvin jugend- ja art nouveau -henkistä, mikä luo kiinnostavia yksityiskohtia kaikkiin huoneisiin.

Valkoinen alasali on edelleen suosikkejani. Kalustus on nyt kesäkahvilan mukainen, ja omistajilla on sisustuspuoti, jonka tuotteilla he ovat koristelleet tilat, mutta meille on monesti sanottu, että voimme siirtää kalusteita meille mieluisiin paikkoihin. Esimerkiksi matot voi salista ottaa pois, niin kuin uskon meidänkin tekevän, sillä punaista emme tule juurikaan käyttämään. Messinkiset valaisimet ja verhojen murrettu vihreä aksentti sen sijaan sopivat hyvin hakemaamme tyyliin. Tämä oli iloinen yllätys, sillä en enää muistanut tarkkaan eri huoneiden kaikkia sävyjä ja yksityiskohtia.

Bar Arthur on sisustuspuodin sydän, ja tällä hetkellä täynnä myyntituotteista, jotka luonnollisesti siirretään häiden ajaksi muualle. Pidän edelleen tummasta puusta ja näyttävästä baarikalusteesta, joka avautuu heti ensimmäisenä ovelta. Huone henkii tunnelmallista 20-luvun henkeä, ja on muista alasalin huoneista mielestäni hyvällä tavalla omaperäinen. Baarin suhteen haluaisin kehitellä jotain erityistä, mutta annan ideoiden vielä muhia päässä.

Alakerran ylitsepääsemätön suosikkini on meren puolelle avautuva kuisti! Korkeat ikkunat päästävät valon sisälle, ja huomasin ainakin kesäkahvilavieraiden hakeutuvan joko tänne tai pihaterassille nauttimaan auringosta. Voi olla, että osa vieraista istutetaan tänne, mutta olen myös miettinyt, keksisimmekö huoneelle jonkin oman käyttötarkoituksen, jolloin kaikki vieraat voisivat päästä nauttimaan sen kauneudesta? Kuistilta on suorin reitti pihalle, joten uskon sen olevan suosittu juhlien aikana.

Ihaninta huoneissa on yksityiskohtaiset tapetit ja koristeelliset huonekalut. Jokaisessa huoneessa on jotain omaa ja erilaista. Alakerran valkoinen sali kuitenkin rauhoittaa erilaisia tunnelmia ja sisustuksia niin, että ne eivät kuormita minimalismia kaipaavaa, skandinaavista mieltä.

Yläkerrassa sen sijaan on pähkinä tai pari purtavaksi. Yläsalia olimme ajatelleet iltabilepaikaksi, ja keltasävyinen huone sopiikin sympaattisesti illan juhliin, mutta salin kalustus pitäisi riisua melkein minimiin. Kotoisat (vaikkakin kauniit) kalusteet eivät mielestäni herätä bilefiilistä. Tilalle tarvitsee rakentaa juhlallinen tunnelmavalaistus sekä järjestää ohjattavia valoja bändille, jotta saadaan juhlatunnelma nousemaan kattoon!

Yläkerran aula ja huoneet sen sijaan tarvitsevat hillitsevää otetta. Yläkerran kahdelle muulle huoneelle, joiden aksenttisävyt ovat sininen ja violetti, emme ole vielä päättäneet käyttötarkoitusta, mutta voi olla, että niitä pyhitetään yksityiskäyttöön esim. bändin takahuoneeksi, morsiamen ehostautumishuoneeksi, lastenhoitohuoneeksi tai varastoksi kalusteille, jolloin ne eivät ole kovin relevantteja koristelun kannalta. Kummassakin huoneessa on kauniit tapetit, mutta ne hukkuvat muiden värien ja kuosien taakse.

Aulan teemavärinä on pinkki, joka ei oikein mitenkään päin sujahda meidän teemaamme. Kalusteissa on kauniit puuterimaiset ja murretut sävyt, mutta ne eivät nouse esiin vihreiden verhojen ja pinkkien seinien rinnalla. Yläaula on yksi niistä tiloista, joissa haluan koristelulla kääntää tunnelman toisenlaiseksi. Ehkä seinän voisi peittää jollain? Tai siirtää vieraiden huomion muualle? Yläaulaan tulee paljon valoa isoista ikkunoista, mikä tekisi siitä mieluisan paikan jutusteluun tai pienten kirjoitustehtävien tekemiseen.

Yläsalin välittömässä läheisyydessä on terassi, josta avautuu upea näköala merelle. Ulkokalusteet ovat rennot ja tyylikkään hillityt, uskon, että tänne eksyy vieras jos toinenkin huilaamaan ja rupattelemaan iltabileiden tuiskeessa.

Toisella vierailulla kiinnitin enemmän huomiota tapettien sävyihin ja kuviointiin, ja mieleeni juolahti ajatus siitä, että tapeteista ottaisi inspiraatiota häiden graafiseen ilmeeseen. Se voisi nivoa häät ja paikan vielä tiiviimmin yhteen, etenkin, kun molemmat tykkäämme jugendin koristeellisuudesta yhdistettynä tarinoihin ja perinteisiin.

Toinen vierailukerta selkeytti ajatuksiamme entistä enemmän, ja tilojen pikkuhiljaa tullessa tutuiksi alan nähdä suunnittelua kaipaavat haasteet, sekä ne tilat, joihin ei tarvitse juurikaan lisätä mitään. Haluan käydä huvilassa vielä elokuun aikana, jotta näkisimme valotilanteen mahdollisimman oikeanlaisena. Siihen mennessä olisi myös hyvä olla ensimmäisiä ideoita ja ajatuksia tilojen koristelun suhteen, jotta voimme samalla tutkia sitä, mikä on mahdollista vanhan arvorakennuksen puitteissa.

Kaiken kaikkiaan jälkitunnelma vierailun jälkeen oli molemmilla innostunut. Päälinjat ovat kunnossa, kaiken muun voimme fiksata meille mieleiseksi, tällä paletilla saamme kasaan ihanat häät! En malta odottaa, mutta olen kyllä iloinen siitä, että on vielä hyvin aikaa suunnitella 😀

One thought on “Kesävierailu hääpaikalla

Leave a Reply