Turkulainen catering häihin

Hääpaikassamme Villa Bella Vistassa on laitoskeittiö, jonka olisi voinut ottaa pelkästään omaan käyttöön lisämaksusta eli saimme vapaasti valita haluammeko tilata ruoat catering-palvelun kautta vai valmistaa ne itse. Lähipiirissämme on kyllä keittiön moniosaajia, mutta haluaisimme heidän tulevan häihin, ei työleirille. Ehkä ruoka on myös se osuus, johon haluan osallistua jälkiruokien osalta tai pieniä erikoislisukkeita hoitaen, mutta koko ruokahuollon suunnitteleminen tai edes organisoiminen niin, että joku muu olisi vastuussa, kuulostaa melkoiselta savotalta kaiken muun järjestelyn päälle. Tiedän, etten osaisi päästää ohjista irti sen jälkeen, kun olisin niihin tarttunut, vaan pian juoksisin itse keittiön ja salin väliä asettelemassa tarjottavia oikeisiin kulmiin. Ei, ei, kerta kaikkiaan ei, kyllä morsian saa olla mukavuudenhaluinen omana hääpäivänään! Hannu ei sen enempää ole kokki tai omaa puolitutuissa salaista gourmet-kokkijoukkoa, jonka voisi valjastaa hääpäiväksi käyttöön kaverihintaan, joten kallistuminen catering-palvelun puoleen oli loppupeleissä melkoisen helppo, huojentava päätös.

Bella Vista on vanha arvorakennus, joten omistajilla on kaksi heille ennestään tuttua catering-yhteistyökumppania, Herkkupiste ja Ahoska Catering, ja meillekin he suosittelivat ensisijaisesti jommankumman valintaa. Tämä mielessä pitäen halusin kuitenkin tutkia ja kartoittaa Turun catering-palvelujen kirjoa, jotta saisin käsitystä hinnoista, laatueroista ja tyypillisistä häämenuesimerkeistä. Laatua on tietysti vaikeaa arvioida ilman tasting-tilaisuuksia tai mahdollisuutta tilata cateringin ruokia kahvilasta tai ravintolasta, mutta myös kuulopuheet ja ihmiset suositukset ovat osoittautuneet arvokkaiksi tiedonjyväsiksi näillä ennen kulkemattomilla vesillä.

Kun ryhdyin tähän kartoitustehtävään, huomasin, että catering-firmoista oli huomattavasti haastavampi löytää niin kattavia kokemuskertomuksia kuin monista muista häihin liittyvistä elementeistä. Alussa en oikein edes tiennyt, että mihin laittaisimme sähköpostia tai mistä kyselisimme tarjousta! Esittelen nyt ne viisi catering-palvelua, joiden kanssa olemme keskustelleet menusta ja tarjouksista – toivottavasti tästä on apua etenkin sinulle, joka etsit catering-palvelua Turusta!

Åbo Catering

Ensimmäisenä bongasin kansainväliseltä ja modernilta kuulostavan Åbo Cateringin, ja myös heidän järjestämänsä häätasting Manillassa oli elämäni ensimmäinen! Kokemus oli äärimmäisen positiivinen, ruoka oli laadukkaasti valmistettu, ja tasting-tilaisuuden perusteella sanoisin, että Åbo Cateringin tuottamassa ruoassa kaikki ruokailun osat alkupaloista jälkiruokiin saivat yhtäläisesti huomiota, mikä loihti vankan menukokonaisuuden. Tarkemman analyysin voit lukea häätasting-postauksesta. Heidi sekä Sami ovat osallistuneet sähköpostikeskusteluun todella aktiivisesti, kommunikointi heidän kanssaan on ollut kaiken kaikkiaan erittäin helppoa ja mutkatonta.

Herkkupiste

Raivokas googlettelu johdatti minut Herkkupisteen äärelle, jonka sivuilta kävi ilmi, että catering-palvelulla on huikea juhlatilojen repertuaari! Herkkupiste toimii yhteistyökumppanina Villa Bella Vistan lisäksi mm. Villa Marjaniemessä, Villa Promenadessa, Ruissalon Kansanpuiston juhlatilassa sekä Liedon Vanhalinnassa. Myös Herkkupisteen tastingissa ehdimme käväistä lauantain lounastreffeillä Hannun kanssa, ja sielläkin tarjottavat jättivät hyvän mielen sekä täyden vatsan (ja hieman hiprakkaisen pään). Herkkupisteellä parhaiten korostui herkullinen ja monipuolinen jälkiruokapöytä, yksityiskohtaisemman kokemuksen tasting-tilaisuudesta voit kipaista vilkaisemaan täältä.

Ahoska Catering

Kuva © Ahoska Catering

Ahoska Cateringiin tutustuimme Turun häämessuilla tammikuun lopussa, ja pisteellä meille jo mainostettiinkin, että Laitilassa toimiva catering-palvelu kilpailee etenkin hinnalla turkulaisten toimijoiden kanssa. Ahoskan tasting-tilaisuuteen olimme jo varanneet paikat, mutta tasting valitettavasti peruuntui. Kuitenkin luotto tähän catering-palveluun on kova, sillä kyseessä on toinen Villa Bella Vistan omistajien yhteistyökumppaneista. Lisäksi Ahoskan sivuillaan esittelemät esimerkkimenut olivat vahvimpia ennakkosuosikkejamme, etenkin Saariston Antimet -niminen juhlamenu (ilman silliä) oli todella lähellä meidän toivemenuamme! No, tältä osin korona on onnistunut hiekoittamaan liukuamme unelmien hääpäivän satamaan, onneksi kuitenkin varsin pienellä mutkalla.

Nick’s Food Design

Tämä oli catering-palvelu, josta emme olleet Hannun kanssa kumpikaan kuulleet aikaisemmin, mutta kaverin suosituksen jälkeen puhuttuani muutaman muunkin ystävän kanssa, huomasin nopeasti, että Nick’s Food Designilla oli useamman turkulaisen keskuudessa todella lämminhenkinen ja positiivinen maine. Cateringin kotisivut eivät ole kovin heppoiset, ja suosittelenkin tutustumaan heihin ennemmin Facebookissa, missä saa paremman kuvan siitä, millaisesta firmasta on kyse. Tykästyin erityisesti Nicksin gluteenittomaan leipomoon sekä siihen, että he järjestävät paljon hyväntekeväisyyslounaita vähävaraisille (jouluisin, ja nyt samaa toimintaa on järjestetty koronan aikana). NFD:llä on lounasravintola Kaarinassa, ja muutaman kerran olemmekin tilanneet sieltä ruokia (mm. kuvissa näkyvän take away -brunssin), ja nyt ainakin näiden kokemusten perusteella minustakin taitaa olla tulossa pieni fani!

M Kitchen & Café

Kuva © M Kitchen & Café

Aboa Vetuksessa toimiva M Kitchen & Café on Turussa tunnettu sen jazz-brunsseista ja M Bakeryn kakuista. Viikonloppubrunssien buffet koostuu usein monipuolisesta salaattibaarista, hummuksista, tapenadeista, itseleivotuista leivistä ja lämpimistä ruoista. Samanhenkisiä ruokalajeja halusimme häämenuun, ja sitä kautta heräsi ajatus pyytää tarjous myös M Kitcheniltä! Laitoin heille ensin varovaisen sähköpostin, sillä en ollut varma onko heillä catering-palvelua ollenkaan, mutta pian saimme tarkempia kysymyksiä menusta, eli heiltä voi tilata ruoat hääjuhliin!

Noniin! Kun tarjouskyselyt ja menut selkeytyvät, pääsemme eteenpäin cateringin valinnan kanssa! Tällä hetkellä fiilis on kuitenkin hyvä, sillä meillä on viisi ammattitaitoista kandidaattia, joista jokainen varmasti loihtii meille upean hääaterian ♥

Rentouttavaa juhannusta kaikille!

One thought on “Turkulainen catering häihin

  1. Meillä on vielä täällä Pääkaupunkiseudulla oma catering hakusessa. Ihanilta vaikuttaa nuo kaikki teidän vaihtoehdot! Meillekin on tärkeää, että kommunikointi pelaa hyvin ja tietysti se, että menu on meidän näköisemme.

Leave a Reply