Häämekkohaaveita

Tässä postauksessa luvassa mekkoja mekkoja mekkoja ♡

Ehdottomia suosikkihäätarinoitani on jo pitkään ollut Inspired by This – Aqua Blue Waterfront Wedding in Malibu -postaus, jossa häiden suunnittelusta on vastannut J29 Events. Näissä häissä yhdistyvät moni asia, joita haemme: sinisen ja turkoosin sävyt, eukalyptus ja merellisyys. Morsiamen mekko on ollut ensimmäisiä häämekkoihastuksiani: Chantel Laurenin Mae-puvun käsityönä värjätty tyllihame yhdistettynä Hailey Paigen Kenny-hääpuvun yläosaan. Ja vaikka yläosa onkin liian paljastava ja tyllihame ehkä liian muhkea ja tylli ei tunnu kovin luksukselta häämekkomateriaalilta ja varmaan tuo helma näyttää iltaan mennessä mustalta, kun se kerää kaiken lian, pölyn ja roskat (ainiin sanoinko jo että hinnatkin huitelevat pilvissä?), niin voi että miten ihanan näköinen mekko!

Morjens vaan, kun tällaista lähtisi metsästämään Suomesta! Sinisävyisiä mekkoja löytyy netistä pilvin pimein, mutta miten vaikeaa onkaan bongata tällaisia vaihtoehtoja suomalaisista häämuotinäytöksistä. En ole vielä käynyt yhdessäkään liikkeessä sovittamassa pukuja, joten oma käsitys värillisten hääpukujen tarjonnasta on melko rajoittunut, mutta ounastelen että suomalainen minimalismi ei anna kovin paljoa tilaa näin voimakkaille väreille.

Häämekkoon liittyy paljon käytännön rajoituksia, sillä haluaisin ensisijaisesti ostaa mekon käytettynä tai vuokrata pukuvuokraamosta. Ajatus siitä, että laittaisi yhden päivän pukuun hirveän määrän rahaa ei jotenkin herätä ihastusta, ellei mekkoa voisi sitten tuunata arkisemmaksi juhla-asuksi, jolloin se olisi vähän ekologisempi sijoitus. Nämä periaatteet tietenkin sulkevat erikoisempia mekkovaihtoehtoja pois entistä enemmän, sillä suurin osa hääkirpputorille päätyvistä mekoista kuuluvat perinteiseen häämuotiin. Toisaalta en ole valmis tinkimään mekon mielekkyydestä tai istuvuudesta, joten unelmien mekon kriteerit kapenevat entisestään.

Hääkakun kohdalla asia ratkaistiin sillä, että leivon kakun itse. No, tässä tilanteessa en halua lähteä testaamaan uinuvia ompelijan taitojani, tiedän kyllä varsin hyvin, että en yltäisi häämekon vaatimalle tasolle, enkä ole valmis käyttämään mekon suunnitteluun ja toteuttamiseen omaa aikaa. Vaihtoehto olisi myös tilata referenssikuvista inspiroitunut mekko ompelijalta, mutta luulenpa, että budjettini kosahtaisi siihen heti kättelyssä. Lisäksi häämekon kohdalla jännittää luovuttaa oma visio toisen käsiin tietämättä yhtään etukäteen mihin lopputulokseen päädytään. Ohjista on niiiiin hirveän vaikea päästää irti 😀

Suunnittelutyössä olen tottunut tarttumaan rohkeastikin ideoihin ja ajatuksiin, ja lähtenyt sitten selvittämään tapaa toteuttaa idea budjetin asettamin ehdoin. Joissakin asioissa budjetti on joutunut joustamaan (kuten valokuvaajaa valitessa), mutta budjetissa pysyminen on tärkeää etenkin säästämisen suunnittelun ja ennakoinnin kannalta. Jos budjettia venytetään joka kohdassa hieman, häiden loppusumma humahtaa kattoon tähtitieteellisen nopeasti! Siksi häämekon kohdalla olisi tärkeää löytää ratkaisu, jossa ei olisi riskiä budjetin venymiselle.

Ääh, taas meni budjettijärkeilymonologiksi tämä homma. Jos nyt karistelen hetkeksi nämä merelliset mekkosävyt mielestäni, ja nostan esille vähän myös muita malleja ja tyylejä joihin olen yhtä lailla tykästynyt. Ja jotka olisivat varmemmin saavutettavissa suomalaisista liikkeistä…

Monet perinteisemmät mekot, joihin olen mieltynyt, ovat vaaleansävyisiä shamppanja- tai blush-mekkoja. Kuvien perusteella on todella vaikea arvioida tällaisia tyylejä, kun ei vielä tiedä mikä sopii parhaiten omalle vartalolle. Teemoihin ja hääpaikkaan sujahtaa niin moderni lämminsävyinen kuin pitsinen valkoinenkin mekko, joten siltä osin mekon valintaan voi ottaa hyvinkin vapaat kädet. Olisiko mekossa olkapäät paljaana vai tuleeko sitten sellainen olo, että mekko tippuu koko ajan päältä? Rakastan kuvien pitkiä laahuksia, mutta en halua tuntea itseäni kermakakuksi juhlissa. Olen melko laiska käyttämään arjessa pitkähelmaisia mekkoja, joten pelkään että juhlissa mekon helmat vain ärsyttäisivät ja olisivat koko ajan tiellä. Pitsisten mekkojen koristeellisuus jotenkin puhuttelee, ja istuisi mielestäni hyvin hääpaikkamme Villa Bella Vistan pitsihuvilahenkeen, ja pitsimekkoja on niin paljon tarjolla, että varmasti löytyisi se itselle mieluinen malli.

Pelatako siis varman päälle vai lähteä uhkarohkeasti kohti uusia tuulia? Tässäpä pähkinä purtavaksi. Jossain kohtaa haluan mennä liikkeeseen sovittamaan mekkoja, jotta saan vähän parempaa kosketuspintaa nykyiseen mekkotarjontaan, ja pääsee näkemään, että minkälaiset mallit miellyttävät eniten omaa (ja raadin) silmää. Ja kuka tietää, ehkä se unelmien puku löytyykin sieltä valkoisen mekkomeren keskeltä!

© Tyler Rye Photography / planning Forever More Events + Bloomers Flowers

Siihen asti jatkan haaveilua!

8 thoughts on “Häämekkohaaveita

  1. Moi Mia! Tsekkaa ihmeessä Heidi Tuiskun töitä, hänellä on mallistossaankin tällaisia kevyen värillisiä helmoja ja moni tuttuni on teettänyt mekkoja hänellä, hinnat ovat hyvinkin kilpailuhenkisiä tavan liikkeisiin verrattuna! 🙂

    1. Hauska sattuma, just työkaveri vinkkasi tänään myös Heidi Tuiskun! Pitääpä vilkaista ja kysellä! Kiitos paljon vinkistä 😍🙏🏻

  2. Hei, kannattaa myös Oulussa oleva Katariinan Sis Idmain mallisto katsoa. Hänen pukuja on mahdollista saada useissa väreissä ja ne on upeita. Karariina järjestää myös säännöllisesti pop up tapahtumia ympäri suomen ja ilmeisesti Helsinkiin on aukeamassa/auennut Show room

Leave a Reply