Vegaaninen Oreo-juustokakku

Aikaisempia merkintöjä lukeneet tietävät jo, että olen hypännyt kakkuleipomisen syvään suohon näiden juhlien kanssa. Vegaanisten juustokakkureseptien metsästys on jatkunut taustalla, kun olen odotellut otollisia tilaisuuksia viedä leipomuksia koemaisteltavaksi. Vegaanisen juustokakun testailuun avautui otollinen hetki, kun teimme viikonloppuretken Tampereelle ystävien luokse, ja näimme useampaa ystävää, jotka ovat häävieraslistalla ja noudattavat vegaanista ruokavaliota. Vaikka juustokakut ovat vegaanisia, haluan varautua siihen, että kakkua maistelevat useammat vieraat ruokavaliosta riippumatta, joten maun olisi hyvä upota kaikenlaisiin mieltymyksiin. Tampereen täydellinen makutuomaristoni koostui nyt monipuolisesti erilaisista herkuttelijoista!

Reseptin nappasin Annin Uunista. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin Kaslink-merkin kauravispiä, enkä voi kylliksi ihmetellä sitä, kuinka nopeasti kauravispi valmistui! Meniköhän puoltakaan minuuttia? Vispi alkoi vaahtoutua jo siinä vaiheessa, kun kaadoin sitä kulhoon vatkattavaksi. Resepti oli muutenkin superhelppo ja vaivaton tehdä! Nyt ensimmäisellä kerralla, työpäivän jälkeen hieman silmät ristissä tätä tehdessäni kakku oli valmis reilun puolen tunnin jälkeen. Uskon, että tehokkaasti tekemällä kakun tekemiseen menisi sen parikymmentä minuuttia. Helppoudesta resepti sai täydet pisteet.

Päälle ripottelin hieman laiskasti vain pienempiä Oreo-keksejä, toki häiden juustokakut voitaisiin koristella paljon hienommin ja huolellisemmin. Seuraavana päivänä raati päästettiin kakun kimppuun, ja palaute oli ainoastaan positiivista! Täyte oli riittävän jytäkkää, ja kakku pysyi hyvin koossa, makeus ja kuohkeus olivat juuri sopivat. Kauran maku sujahti kätevästi osaksi muuta makumaailmaa, eikä vegaanius mitenkään “pompannut silmille”, vaan tämä solahtaisi kätevästi millaiseen ruokapöytään tahansa. Ihanasti Oreo-juustokakku herätteli Korean muistoja, kun söin Busanissa samantyylistä kakkua. Tosin se oli korealaiseen tyyliin aivan liian makea!

Kakku sai siis kaiken kaikkiaan papukaijamerkin ja jatkopaikan! Olen jopa yllättynyt, että heti ensimmäinen juustokakkuohje löi läpi näin helposti. Seuraavaksi tarvitsisi löytää simppeli resepti toiselle vegaaniselle juustokakkumaulle, joka saisi olla raikkaampi. Olen miettinyt limeä, sitruunaa tai marjaisia vaihtoehtoja. Tutkimukset jatkuvat… Jos sinulla on joku luottoresepti, niin vinkkaa ihmeessä!

One thought on “Vegaaninen Oreo-juustokakku

Leave a Reply