Save the Date

Huh, hetki on taas vierähtänyt, kun olen päässyt oikein kunnolla pureutumaan hääkuulumisiin! Nyt saan vihdoin kirjoittaa tästä ihanasta aiheesta: Save the Date -kortit ovat valmiit ♡ Deadlinet ovat aina hyviä potkimaan liikkeelle, ja kun idän vuotuinen sukulointireissu lähestyi, päätin, että nyt on viimein saatava tossua toisen eteen korttien suunnittelun suhteen. Pitäisihän Karjalan mummoja ja tätejä piristää pienellä muistutuksella ensi vuoden juhlista! Halusimme, että päiväyksen lisäksi kortti olisi myös valokuvamuisto vieraille, joten lopullisesti kortista tulisi kaksipuoleinen niin, että toisella puolella on kihlajaiskuva ja toisella puolella päiväys.

Aluksi luonnostelin erilaisia tyylejä takaosan teksteille. Olisiko kortti vain pehmeän valkoinen vai haluaisimmeko jotain sävyä, entäpä tekstien sävy? Pitäisikö viestin olla lyhyt ja ytimekäs vai pidempi? Olimme jo päättäneet, että korttia jaettaisiin vain sukulaisille, joten oli varauduttava siihen, että Save the Date -konsepti ei välttämättä olisi tuttu kaikille. Ymmärrettävä teksti lisäisi väkisinkin pituutta, vaikka suomalaiseen perinteeseen ei kuulu turha jaarittelu!

Aikaisemmassa Save the Date -postauksessa inspiraatiokuvissa edustivat lämmin, metallinen sävy sekä merellisyys, joista jälkimmäistä saisimme valokuvan avulla. Kortin ensiaskeleet olivat helppoja: päätimme valokuvan sekä kortin koon. Tein kortista digitaalisen version ystäville sekä printattavan version pääasiassa sukulaisille ja lähiperheelle.

Valokuvaksi valitsimme dramaattisemman merikalliokuvan. Oranssin auringonlaskun hehku istuu hyvin yhteen lämpöön ja lämminhenkisyyteen, joita korostetaan häiden teemoissakin. Printtiversio syntyi loppupeleissä melko nopeasti parin illan kevyen pyörittelyn jälkeen. Digitaalisessa kortissa taas oli hieman enemmän pohdittavaa, kun tekstiä tuli sen verran paljon, ja valokuva ei ollut kovin yksioikoinen tausta kaikelle pieneen tilaan pakatulle informaatiolle. Lopputulos kuitenkin onnistui mielestäni varsin mallikkaasti!

Ajatus metallifolioinnista kutkutti, ja käännyinkin turkulaisen printtitalon Prigin puoleen. Printtaamo oli tuttu ennestään töiden kautta, ja olin some-tilien kautta jo bongannut yhden jos toisenkin folioidun hääkutsun. Kuparifolio kiinnosti meitä erityisen paljon, se oli kuvien perusteella kultaiseen foliointiin verrattuna huomattavasti lämpimämpi ja tummempi sävyltään.

Kävimme paikan päällä vielä tutkimassa mallikappaleita, ja tutkin niitä niin innoissani etten tajunnut ottaa folioista ollenkaan kunnollisia kuvia! Sen sijaan kuvasin tämän allaolevan ihanuuden, joka oli painettu paksulle, tekstuurimaiselle paperilaadulle Metallicprint-tekniikalla. Paperin laatu oli “Conqueror Laid High White 300g”. Vastaavanlaisen paperin olisimme halunneet myös Save the Date -korttiin, mutta kuparifolio painetaan digifoliointitekniikalla, joka vaatii joko tasaisen paperilaadun tai laminoinnin. Toki valokuvan kannalta kiiltävä, tasainen laatu on muutenkin parempi. Siispä lopulliseksi paperiksi valittiin paksu, 350 grammainen, sileä laatu.

Tässä vielä koottuna tekemämme tilauksen speksit:

Kortin koko: Leveys 165 x korkeus 110 mm
Värillisyys: 4/4
Materiaali: 350 g Ensocoat 2S
Jälkikäsittely: Leikkaus, Foliointi 1/0 (kuparifoliointi)

Hintaa noin 30 kappaleelle tuli 60 euroa plus alv.

Ja täytyy sanoa, että valokuvat eivät tee oikeutta folioinnin kauneudelle! Kuparin sävy oikein kimaltelee auringonvalossa lisäten juhlallisuutta tekstiin. Erityisen kivalta näyttää ohuella viivalla tehty signeeraus, jonka digifoliointi on ongelmitta jäljitellyt. Näitä kelpasi kiikuttaa viemisinä kahvipöytiin, ja kyllä sukulaiset innostuivat kovasti hääuutisista!

Ihastuimme kortteihin niin kovin, että saa nähdä suunnittelemmeko hääkutsunkin tähän tyyliin… Samassa hötäkässä tilasimme vihdoin myös setin kihlajaiskuvia meille kotiin katseltavaksi! Ei ole yksi tai kaksi iltaa, kun olemme istuneet alas niitä ihastelemaan. En malta odottaa sitä, että saamme samanlaisia muistoja hääpäivästämme ♡

One thought on “Save the Date

Leave a Reply