Autumn Fire Dream

Hääsuunnittelun alussa vaihtoehtoinamme olivat joko loppukesän tai alkusyksyn häät – voi miten ihanaa olisi, jos voisikin saada molemmat! Kuitenkin hääpaikan valinnan myötä totesimme, että loppukesä sopisi paremmin meille, sillä haluamme maksimoida Villa Bella Vistan kauniin ja laajan piha-alueen käytön juhlien aikana, ja se onnistuu helpommin (tai ainakin todennäköisemmin) elokuussa. Merenranta on usein myös tuulinen ja paikoin viileäkin paikka, joten paljon todennäköisemmin pääsemme kivaan lopputulokseen pitämällä häät elokuussa, kun aurinko suo vielä lämpöään tänne kylmään pohjolaan.

Mutta kuinka ainutkertaista olisikaan ollut suunnitella syyshäitä! Kurpitsa- ja maa-artisokkakeittoa, patoja, erilaisia piiraita, lyhtyjä, kynttilöitä ja liekehtivä syksyn ruska! Pidämme molemmat syksyn tunnelmallisuudesta – syksy on kuin säkenöivä, tulenpunainen hetki ennen talven pimeyttä ja harmautta. Terese Brandworldin kuvauksissa on mielestäni upeasti napattu syksyn tunnelmallisuus, jota itsekin olisin lähtenyt hakemaan. Ja mikä parasta, alkusyksyn aika olisi täydellinen rakastamiani auringonkukkia ajatellen, joten ne olisi voinut ottaa osaksi hääpaikan koristelua! Turussa on muutamia kaupungin viljelemiä auringonkukkapeltoja, joista voi poimia kukkia veloituksetta, joten säästö budjetissakin olisi ollut huomattava.

Rakastan ruskan värejä, terracottaa, sinapinkeltaista ja savenpunaista, ja olisin hyvin voinut nähdä näiden värien sulautuvan osaksi syksyistä hääteemaa. Sävyt olisivat istuneet syvien vihreiden ja murrettujen sinisten sävyjen kanssa, keltaiset elementit olisivat toimineet valopilkkuina ja aksenttisävyinä sinistä maailmaa vasten.

Niin herkullisia, kuin nämä syksyn trendivärit ovatkin, niin en näe niiden sopivan valitsemaamme hääpaikkaan. Villa Bella Vistan valkoiset huoneet kaipaavat raikkaita, pehmeitä sävyjä, ja koristeelliset, korkeat ikkunat esiintyvät parhaiten edukseen kirkkaassa, voimakkaassa valossa. Koska hääpaikka oli meille niin vahvasti mieluinen, se viimeistään löi lukkoon myös tyylin ja teeman suuntaviivat, sillä suunnittelijana haen tietenkin tasapainoista kokonaisuutta, jossa sävyt ja tunnelmat eivät riitele keskenään. Syksyn haaveet ovat kuitenkin jääneet niin vahvasti mieleen, että luulen meidän järjestävän joskus isommat syysbileet ihan vain juhlimisen ilosta!

Koska monella häiden ajankohdat ja teemat ovat muuttuneet yllättäen, niin ajattelin kirjoittaa tämän postauksen inspiraatioksi syksyhäitä suunnitteleville. Saa myös vinkata, jos haluaisit kuulla jostain tilalliseen tai visuaaliseen suunnitteluun liittyvästä aiheesta lisää, kirjoitan niistä mielelläni. Suunnittelun iloa ja syksyn odotusta kaikille ♥

Leave a Reply