Häätiimi

© Ami K

Kirjoitin aikaisemmin siitä, kuinka minulle on ollut haastavaa lähteä keräämään häätiimiä laajan ystäväporukan joukosta. Vaikka asia on tuottanut päänvaivaa, ongelma on ollut kokonaisuudessaan äärimmäisen positiivinen, sillä ympärilläni on niin paljon ihania ihmisiä, jotka ovat jääneet elämän varrelta ystävikseni. Ja on ollut liikuttavaa huomata, että niin moni on jo ilmaissut halunsa olla mukana tekemässä meidän päivästä ikimuistoisen ♡ Kuitenkin myös viimeaikaiset poikkeustilat vahvistivat sitä fiilistä, että haluaisimme pitää ydintiimin melko pienenä, että käytännön järjestelyt olisivat mahdollisimman helppoja. Päätimme siis Hannun kanssa, että keräämme ensin häätiimin, joka toimii ydintiiminämme hääsuunnittelussa. Kun suunnittelut etenevät, osallistamme muutkin kaverit mukaan häihimme, sillä kaikille halukkaille kyllä keksitään tekemistä. Laajempi tiimi mahdollistaa sen, että saamme tehtäviä jaettua ja näin varmistettua, että kaikki ehtivät nauttia myös itse juhlasta, koska sehän on kaikista olennaisinta! Minulle on äärimmäisen tärkeää, että juhlien suunnittelu, tekeminen ja itse juhliminen tapahtuu hyvässä, positiivisessa hengessä, ja uskon että siihen Hannun kanssa paatuneina optimisteina pystymme.

Hannu tiesi jo hyvin varhaisessa vaiheessa haluavansa vain yhden bestmanin, mutta halusi pyytää myös muita kavereita osaksi häätiimiä. Hannun bestman P on hänen pitkäaikaisimpia ystäviään, joten valinta ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä. Bestmanin lisäksi ydintiimiin liittyivät Hannun ystävät J ja T, joista J toimii seremoniamestarina, ja T tulee auttamaan suunnittelussa erityisesti tekniikan osalta. Kaikilla kolmella on pitkä kokemus tapahtumien järjestämisestä, ja monella omista sekä muiden häistä, joten tiedän, että olemme hyvissä käsissä! Lisäksi he ovat kaikki minullekin rakkaita ystäviä, joiden kanssa olemme viettäneet enemmän aikaa Hannun muihin ystäviin verrattuina, joten odotan innolla sitä, kun pääsemme yhdessä suunnittelemaan juhlia eteenpäin!

© Micheile Henderson on Unsplash

Omalla kohdallani valinta ei, myönnettäköön, ollut heti selvä. Aluksi en osannut edes päättää sitä, että haluanko yhden tai useamman kaason vai haluanko kaason ja morsiusneidot. Minulle on merkityksellistä, että hääjuhlan suunnittelu ja tekeminen olisi mielekästä niin kuin se minulle ja Hannulle on, joten halusin kysyä mukaan ihmisiä, joiden tiedän yhtä lailla nauttivan yhdessä tekemisestä ja valmisteluista. Suurin osa ystävistäni asuu muualla kuin Turussa, joten oli otettava huomioon myös mahdollinen matkustelu, jota yhdessä tekeminen vaatisi: kenellä olisi aikaa, lusikoita ja varaa osallistua tiiviimpään suunnitteluun? Ja tietenkin se kaikista tärkein: kenen kanssa haluaisin suunnitella ja valmistautua ensi vuoden juhlaan?

© Omar Lopez on Unsplash

Valehtelematta päätöksen muodostamiseen meni useampi kuukausi, mutta pikkuhiljaa palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Toki myös korona hieman hidasti prosessia, koska kevään ja kesän aikana ystäviä on tullut nähtyä kasvokkain vähemmän kuin tavallisesti, mutta ehkä omien pohdiskelujen kannalta aika olikin vain eduksi.

Kaasoksi pyytäminen on hirveän jännittävää, ja tuntuu kamalan vaikealta löytää oikeaa hetkeä kysyä. Termi kaason kosiminen ei ole ollenkaan liioiteltu, vaikka en sitä itse tykkääkään käyttää. En valmistellut kaasoehdokkaille mitään lahjaa kysymisen yhteyteen, lahjomiset aiomme hoitaa myöhemmin, kunhan pääsemme ensin suunnittelun makuun! Ilokseni vastaukset olivat myöntäviä, joten nyt minulla on kolme valloittavaa kaasoa mukana matkallani ♡

© Peachy Prints on Etsy

Kaaso A on ihana ystäväni viidentoista vuoden takaa, hän tulee toimimaan seremoniamestarina ja lisäkätenä käytännön järjestelyissä sekä organisoinnissa. Hän antaa hyviä neuvoja ja palauttaa maanpinnalle, kun meinaan lähteä laukalle pohdintojeni ja huolehtimiseni kanssa. Kaaso W on läheinen ystäväni ja entinen kollegani, hän tietää visuaaliset mieltymykseni ja toiveeni, ja on itsekin hyvin muotitietoinen tyylilyyli, joten hän tulee auttamaan häiden visuaalisessa puolessa. Kaaso L on pitkäaikaisin ystäväni, olemme tunteneet toisemme käytännössä koko ikämme, hänellä on vahva visuaalinen ote, joka tulee varmasti näkymään häissä, ja lisäksi hän jeesaa ruoka- sekä juomapuolessa, joka on minulle äärimmäisen tärkeä, mutta jota en yksin saisi mitenkään klaarattua ♡

Kaasoni tulevat kukin eri yhteyksistä, eivätkä he juurikaan ole tunteneet toisiaan etukäteen, joten ensikohtaaminen (tai kohtaaminen pidemmän ajan jälkeen) tapahtui ensimmäisenä mekkosovituspäivänä! Kaasot viihtyivät hyvin yhdessä mekkoja arvioiden ja puhuen siitä, kuinka olin heitä pyytänyt mukaan (kuulemma kehumalla, ja näin jälkikäteen voi todeta, että hyvin toimi!). Ja miten hyvä fiilis siitä tuleekaan, kun rakkaat ystävät kerääntyvät yhteen viettämään aikaa ja juttelemaan häistä! Hömppälasit päässä voi vielä hyvin hummailla hääjuttuja eteenpäin!

© Kelsey Chance on Unsplash

Leave a Reply