Hääsviitti

© La Miko from Pexels

Turun alueen majoitusmahdollisuudet ovat tämän kuun aikana auenneet ensi vuoden elokuulle, joten vihdoin meille siunautui tilaisuus varata hääsviittimme!

Olimme Hannun kanssa alusta asti yhtä mieltä siitä, että haluamme viettää hääyön ja ensimmäisen avioaamun jossain muualla kuin kotona. Haaveissani näen jo aamiaisen sänkyyn tarjoiltuna, avioaamun saunomiset, huomenlahjojen vaihdon pehmoisella parisängyllä… Pieni pala luksusta kruunaa ihanan hääjuhlan, ja pitää meidät untuvaisessa hääkuplassamme vielä vähän pidempään sen sijaan, että yöllä palaisi takaisin kotiin ja normaaliin arkeen!

Olin jo melko hyvin kartalla Turun eri hotellivaihtoehdoista, mutta kartoitimme kuitenkin vielä majoitusvalikoimaa siltä varalta, että googlettelun seurauksena löytyisi jokin ennestään tuntematon, harvinainen helmi. No, ei tullut yllätyksenä, että tällaiset helmet jäivät bongaamatta… Minulla ei ole Turusta kovinkaan paljoa moittimisen aihetta: rakastan jokirantaa, ihmisiä, luontoa, ja Turku on täynnä toinen toistaan tunnelmallisempia ravintoloita, kahviloita ja vanhoja rakennuksia. Mutta kaupungissamme on mielestäni jo pidempään vallinnut tyylikkäiden hotellien musta aukko: hyvällä maulla sisustettuja, viihtyisiä hotellihuoneita on ollut todella vaikea löytää!

Onneksi viime vuonna näihin sanattomiin rukouksiini vastattiin, kun Sokos Hotels avasi uudistetun Turun Seurahuoneen. Ja mainittakoon, että Turussa on viime aikoina tehty paljon uudistuksia hotellirintamalla: uusia majoitusvaihtoehtoja putkahtelee jatkuvalla syötöllä. Turun Seurahuone on kuitenkin valikoitunut toistaiseksi ehdottomaksi suosikikseni. Siellä sekä yleiset tilat että yksittäiset huoneet ovat saaneet modernin, elegantin ilmeen niin, että tunnelma säilyy lämpimänä sekä kutsuvana. Tyypillinen ilmiö uusissa hotelleissa on, että sisustustyyli on erittäin skandinaavinen ja minimalistinen, mutta samalla tunnelmasta tulee helposti kolkko ja kylmä. Ei suomalainen väriä ja lämpöä kavahda, eihän?

Varasimme Turun Seurahuoneen valikoimasta huoneen, jossa on kylpyamme! Toivon vain, että ehdimme hemmotella itseämme kylvyllä ennen huoneen luovuttamista… Sijainti on ihanteellinen meille: hotelli on keskustan laitamilla niin, että siihen hurauttaa kätevästi autolla, mutta taas sunnuntaipäivän yhteisbrunssia ajatellen se on tarpeeksi lähellä keskustaa, jotta meidän on helppo kävellä suoraan brunssipaikalle. Ja kaiken kukkuraksi tuleva hääsviittimme sujahti budjettiin vaivattomasti ♡

En ole itse vielä kertaakaan majoittunut Turun Seurahuoneella (vain suositellut sitä kaikille Turkuun majoittuville haha), joten odotan innolla hääpäivähulinan jälkitunnelmaa hotellihuoneen rauhassa. On ihanaa päästä tutkimaan huoneen yksityiskohtia ja tiloissa tehtyjä ratkaisuja, ja tietenkin käpertyä tuoreen aviomiehen viereen!

Hotellihuoneeseen liittyvät käytännön asiat ovat vielä auki: miten hoidetaan check-in, entäs miten huoneen valmistelut? Aion hakeutua armaiden hääbloggaajien vertaistukeen ja kysellä neuvoa kavereilta! Yleisesti kai on tapana, että häätiimi hoitaa huoneeseen kirjautumisen. Entä miten vieraat ottavat huoneet vastaan kesken hääjuhlan? Niin paljon avoimia kysymyksiä!

Mutta ainakin hääyön huone on varattu, siispä check!

3 thoughts on “Hääsviitti

  1. Hei Mia, niin ihanaa että olette tulossa meille tärkeänä ja niin jännityksen täyteisenä päivänänne! Miten mahtavasti kuvailitkaan odotuksiasi hotellistamme sekä tulevasta vierailustanne. Odotamme innolla, että pääsemme ne kanssanne toteuttamaan. Sydämellisesti tervetuloa meille! Vastailemme sinua askarruttaneisiin käytännön asioihin vielä tarkemmin sähköpostiisi. 🙂 Iloa hääjuhlan suunnittelupuuhin ja kaunista syksyn alkua.

    Lämpöisin terveisin
    Henna
    Turun Seurahuoneelta

    1. Moi Henna! Kiitos, mukava kuulla, että pidit tekstistä 😊 Ja kuulen mielelläni teiltä vinkkejä, että miten yleensä nämä käytännön asiat on hoidettu! Värikästä syksyä myös sinne 🧡

Leave a Reply