Mekkosaaga jatkuu

Jos otsikosta ei vielä tajunnut vihjettä, niin sisältövaroitus:
Luvassa Paljon Mekkoja!

Kirjoitin jokusen aika sitten orastavasta mekkoahdistuksestani, kun edellisestä sovituksesta alkoi vierähtää jo useampi kuukausi. No, nyt olen taas onnellisessa mekkotaivaassa, sillä sain useamman päivän ajan pyörähdellä toinen toistaan upeammissa hunnuissa ja hepeneissä ♡

Mekkomatka alkoi Ateljé Tuhkimotarinasta, jonka sinisiä hameita olen kuolannut jo pienen ikuisuuden. Aloitimme kuitenkin yksiosaisilla mekoilla. Tuhkimotarinan mekot ovat kaikki Heidi Tuiskun suunnittelemia, ja mekot myös valmistetaan ateljén omassa työtilassa sovitustilan vieressä! Mekot olivat todella kevyen ja mukavan tuntuisia päällä. Pidin erityisesti uuden malliston Kayan (kuvassa ylävasemmalla) kauniista pitsikuviosta. Bongasin myöhemmin heidän sivuiltaan samalla kuviolla tehdyn Joanna-pitsipaidan, joka oli todella hurmaava!

On kai sanomattakin selvää, että ihastuin siniseen Hera-hameeseen heti, kun sain sen ylleni. Äitirukkani joutui pidättelemään minua, että en olisi ottanut hametta mukaan siltä seisomalta. Valitettavasti minunkin oli kuitenkin peiliin katsoessa myönnettävä se tosiasia, että kokonaisuus ei henkinyt häätunnelmaa niin vahvasti kuin olisin halunnut. Sinisävyinen tyllihame olisi kerrassaan ihana kaikenlaisiin juhliin, mutta häämekoksi liian arkinen. Ehkä vaarallisin asia näissä sovituksissa on, että sitä ihastuu kaikenlaisiin mekkoihin, hameisiin ja yläosiin! Sininen tyllihame ja aikaisemmin mainitsemani Joanna-pitsitoppi pomppasivat heti toivelistani kärkeen…

Samana iltana menimme sovittamaan vielä lisää suomalaisia pukuja, tällä kertaa Showroom By Katariinaan. Katariinan mallisto oli todella kattava: malleja oli monenlaisia, mutta jokainen puku oli huolen suunniteltu eikä tullut mekkoähkyä pukuja katsoessa. Mekot olivat yhtä lailla mukavia ja kevyitä päällä, ja sävyt sekä mallit sujahtivat hyvin suomalaiseen ihoon ja kehoon.

Pidin Katariiinan mekoista aivan hirmuisesti. Mallit olivat minusta jokainen todella ihana ja kaunis, mekot olivat näyttäviä ja tyylikkäitä. Sovitusassistentti otti mittani valmiiksi niin, että mekko voidaan tilata puhelimitse, kun olen tehnyt päätökseni. Pidin erityisesti boheemista Alexia-mekosta (kuvissa ylärivillä), jossa oli pariisilaista pitsiä sekä irrotettavat hihat. Showroomin lämmin valaistus taittoi mekkojen sävyjä kultaan, mikä kieltämättä vaikeutti sävyn arviointia. Ehkä siksi olinkin niin rakastunut kaikkiin mekkoihin!

Seuraavana päivänä pääsin pyörähtelemään Hääpukuliike Vienoon. Tämän liikkeen äitini bongasi, kun kävelimme ensimmäisen sovituksen jälkeen syömään pizzabaari Linkoon. “Katso Mia, mitä mekkoja! Tuonne sun pitää mennä sovittamaan!”

Vienon valikoimassa oli pukuja moneen tyyliin klassisesta boheemiin, ja mekot olivat erittäin uniikkeja. Samaa mallia löytyi useammassa koossa niin, että sai heti hyvän käsityksen siitä, miltä mekko näyttää omiin mittoihin laitettuna. Olen huomannut, että istuvuus on ollut itselleni yksi tärkeimmistä kriteereistä, ja sitä voi olla usein vaikea arvioida, jos hiha vähän repsottaa tai malli ei imartele oikeista paikoista. Lisäksi materiaalit tuntuivat hyviltä ja laadukkailta, jopa helmojen tyllikangas oli pehmeää ja liukui hyvin otteessa. Joissakin aiemmin sovittamissani puvuissa tylli oli karheaa ja tarttui helposti kiinni ihoon, mikä heti kertoo ikävämpää viestiä materiaalin laadusta…

Vienossa myös monet puvut ihastuttivat, mutta tykästyin erityisesti Innocentian Ravia -mekkoon (ylävasemmalla), jossa oli shamppanjan sävyinen, paljeteilla koristeltu yläosa ja upea, pitkä sifonkilaahus ♡ Mekko oli myös todella erilainen kuin muut aikaisemmin sovittamani, joten se painui vahvasti mieleen.

Erityisen ihanaa näissä kolmessa pukuliikkeessä oli se, että joko koko liike oli varattu yksityiskäyttöön sovituksen ajaksi, tai sitten sovitukset järjestettiin niin, että eri seurueet olivat selkeästi omissa lounge-tiloissaan. Pidin tästä järjestelystä etenkin nyt poikkeusaikana, kun itseä jännitti tulla täältä kaukaa lännestä isoon kaupunkiin sovituksia varten. Palvelu oli aivan erinomaista, ja tällä hetkellä tekisi mieli ostaa puvut näistä kaikista liikkeistä ihan vain siitä ilosta, että jokaisen sovituksen jälkeen oli niin hyvä mieli!

Sovitukset on soviteltu, ja olisi sen vaikeimman, eli päätöksen aika. Tällä hetkellä mielessäni pyörii kaksi toisistaan hyvin poikkeavaa suosikkia. Voi miksei voi olla useampaa mekkoa yhden päivän aikana?! Erilaisten mekkojen sovittelu on ollut mielenkiintoista, olen joutunut vähän astumaan pois omalta mukavuusalueelta, ja yllättynyt siitä, että joku itselle täysin vierastyylinen mekko näyttääkin kivalta peilistä! Nyt annan mekkojen hetken pyöriä taka-alalla ja keskityn vähän muihin juttuihin. Huh! Mikä on sun suosikki näistä mekoista?

One thought on “Mekkosaaga jatkuu

Leave a Reply