MUAH – siis mitä?

Photo © Zelle Duda on Unsplash

Kirjoitin aikaisemmin, että meikkaus- ja kampaussuunnitelmat menivät uusiksi. Olin varannut alustavasti häämeikin ja -kampauksen Greenlips Beautylle, mutta asiaa syvemmin mietittyäni kallistuin kuitenkin enemmän toiveeseen, että pynttäytyminen tapahtuisikin paikan päällä. Eri vaihtoehtojen löytäminenkään ei ole ollut mutkatonta, kun itsellä ei ole niin hyviä yhteyksiä ennestään tuonne kauneudenhoitopuolelle. Lisäksi jokaisella tuntuu olevan oma termi toimenkuvalleen. Olen löytänyt googlettamalla ammattilaisia vaikka millä eri nimikkeillä:

  • häästylisti
  • bridal stylist
  • meikkaaja-kampaaja
  • make up artist and hair
  • MUAH (lyhenne Make Up And Hair)
  • beauty artist

Jos jotain, niin olen oppinut hirveästi kauneudenhoitoalasta tämän metsästyksen aikana! Ensinnäkin olen huomannut sen, että suurin osa MUAH-artisteista toimii aktiivisesti Instagrammissa, Googlen avulla löysin vain murto-osan tekijöistä. Silti hakukoneisiin ei tartu kaikkia hyviä ammattilaisia, vaan kavereiden kautta sain lisää suuntaviivoja kyselyille. Kiitos paljon kaikista vinkeistä!

Meikkaaja-kampaajan metsästäminen on sisältänyt paljon raivokkaita sähköposteja eri puolille Suomea tekijöiden perässä. Matkalla olen löytänyt toinen toistaan ihanampia tekijöitä, jotka valitettavasti olivat monet varattu tai liian kaukana Turusta! Ajattelin kuitenkin tähän vinkkailla muutamia löytämiäni suosikkeja, jos tästä olisi apua jollekulle vastaavassa tilanteessa olevalle morsiamelle.

Morsian Art, Joensuu

Natalian kiharaluomukset ihastuttivat heti ensisilmäyksellä! Jos häät olisivat Joensuussa tai edes lähimailla, olisin ehdottomasti halunnut hänet loihtimaan tukkaani kiharoita hääpäivänämme.

MUAH Ida Charlotta, Jyväskylä

Jyväskylässä toimii häästylisti Ida Charlotta, jonka Instagram-kuvissa loistavat kesäisten morsioiden kukilla koristellut hääkampaukset. Jyväskyläkin oli meille liian kaukana, mutta tässä vinkki vitosena kaikille siellä päin häitään suunnitteleville!

Beauty by Kata, Järvenpää

Beauty by Kata löytyi ystävän antaman suosituksen kautta! Katarina toimii Järvenpäässä, joten tässäkin välimatka olisi ollut liian pitkä, mutta PK-seutulaiset, suosittelen teitä lämpimästi tutustumaan Katarinan asiakastöihin! Kaunista jälkeä, ja suosituksen antaneen ystäväni mukaan kampaukset sekä meikit pysyivät hyvin koko hääpäivän humun ajan.

Riina Puonti, Turku

Heureka, listan viimeinen nimi onkin turkulainen! Beauty Artist Riina oli valitettavasti varattuna tekemään meikkiä jo toisiin häihin. Riinaan törmäsin myös ystävän suosituksen kautta, ja kuvien perusteella suositus oli ehdottoman oikeutettu! Riina tekee meikkejä morsiamille sekä juhlameikkejä ja -kampauksia hääseurueille. Jos olet Turussa ja haluat, että hän meikkaa sinut hääpäivänäsi, kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

Meikkaaja-kampaaja on vihdoin löytynyt myös omalle hääpäivälleni, wuhuu ♡
Lisää siitä ensi postauksessa!

2 thoughts on “MUAH – siis mitä?

Leave a Reply