Häämekko löydetty!

© Jeremy Wong Weddings on Unsplash

Mekon etsintä on päättynyt!

Vedin päälleni valehtelematta varmaan viitisenkymmentä mekkoa viidessä eri liikkeessä, ja kuvia sovituksista on yli neljäsataa. Ei voi ainakaan sanoa, ettenkö olisi hypännyt mekkomaailmaan täydellä antaumuksella! Loppua kohden omat mieltymykset vahvistuivat entisestään, ja huomasin, että minuun vetosivat vahvasti lämminsävyiset ja tyyliltään valtavirrasta poikkeavat mekot. Itselle mekkometsästys ei tuntunut raskaalta, vaan nautin sovittelusta. Kanssaseurueeni voi olla eri mieltä, mutta kaikesta huolimatta sain seuralaisia jokaiseen sovitukseen, haha! Yhdessä sovituksessa viereinen morsian oli sovittamassa häämekkoja ensimmäistä kertaa, ja halusi ostaa siltä seisomalta heti ensimmäisen vaihtoehtonsa, kun sai sen päälleen. Kyllä siinä kohtaa huvitti omat sovittelusessiot… Olen kuitenkin iloinen, että myös kummallisia, epäsuomalaisia toiveitani miellyttävä mekko on löytynyt, eli sovittelu oli sen arvoista ♡ Rohkaisen muitakin moderneja häämekkoja metsästäviä morsiamia jalkautumaan pukuliikkeisiin, vaihtoehtoja kyllä löytyy!

© Thomas AE on Unsplash

En paljasta lopullista valintaani ennen häitä, mutta voin sanoa, että jopa viime metreillä valinta oli tiukka, sillä löysin lisää suosikkeja!! Tuo sovittelun ainoa, todellinen vihollinen! Kuitenkin yksi ehdokas ylsi ylitse muiden useastakin syystä, ja niinpä laitettiin mekko tilaukseen. Mekon hinta oli hieman korkeampi kuin mitä olimme budjetoineet, mutta olin jo keskustellut tulevan sulhon kanssa, että pieni budjetin ylitys ei vie kummankaan yöunia. Päätös tuntuu edelleen oikealta enkä malta odottaa, että pääsen mekkoilemaan ensi elokuussa ♡

Mekkoliikkeisiin tutustumisesta oli myös se hyöty, että löysin sovittelujen lomasta itselleni oivan juhlamekon, jota pystyn hyödyntämään hääpäivänä varamekkona, mikäli kaadan unelmieni häämekolle lasillisen punaviiniä (pahin painajaiseni ja täysin mahdollinen skenaario) tai haluan illalla vaihtaa lyhythelmaiseen mekkoon tanssien ajaksi (argentiinalainen tango vaatii lyhyttä mekkoa)! Tämänkin mekon lookin paljastan häiden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan mekkojen sovittelu on ollut ihanaa, ja toisaalta olen todella iloinen siitä, että metsästys tuli päätökseen. Nyt voin huoletta keskittyä kutsujen ja tilojen suunnitteluun. Tuntuu, että opin paljon siitä, minkälaiset mekot istuvat ja miellyttävät omaa silmää eniten. Opin myös arvostamaan huolella valmistettuja vaatteita, ja olen huomannut, että vaateostoksilla kiinnitän vaatteiden laatuun ja istuvuuteen huomiota ihan eri tavalla.

Syksyn löhöilyiltoihin ehdoton hääteemainen suosikkini on tällä hetkellä Netflixin Say I Do! Hyvällä maulla tehtyjä, tyylikkäitä häitä, koskettavia rakkaustarinoita ja ihanasti sidottu parin tarina hääjuhlan ympärille ammattilaisten osaavin ottein. Kyseessä siis tosi-TV-sarja, jossa kolme suunnittelijaa toteuttaa yllätyshäät parille kumppanin aloitteesta, viikon varoitusajalla. Herkullisia ruokakonsepteja, näyttäviä tiloja ja huikeita pukuja. Olen rakastunut tähän sarjaan! ♡ Katsokaa!

Häähumuista syksyä,

3 thoughts on “Häämekko löydetty!

Leave a Reply