Kirjekuoret

Rrrrakastan hienoja kirjekuoria! Olen aiemmin ostanut kuoria kirjakaupoista, mutta nyt halusin tutkia muitakin vaihtoehtoja, ja syventyä internetin laajaan valikoimaan. Kirjakauppojen kuorissa paperi on usein melko ohutta eikä sävyvaihtoehtoja ole paljoa. Sävyllisten kirjekuorien tilaaminen on pelkkien kuvien perusteella hirveän pelottavaa, mutta esimerkiksi Etsystä löytyy hyvin myös tilaajien itse ottamia valokuvia tuotteista, jolloin pääsee näkemään miten sävyt elävät eri valotilanteissa. Olen käyttänyt Etsyä aikaisemmin melko harvoin, mutta nyt hääsuunnittelujen yhteydessä olen kyllä kovasti tykästynyt sivustoon.

Hanakkaan googlettelun jälkeen kirjekuorivaihtoehtoja oli yhteensä neljä:

  1. Papershop, 133 x 183 mm, koboltinsininen, 60,00€/100 kpl (Helsinki)
  2. Magna Papers, 5×7, 133 x 184 mm, dusty blue, 56,20€/100 kpl (UK, Etsy)
  3. Crumand & Co, C6, 162 x 114 mm, leaf green, 60,20€/100 kpl (UK, Etsy)
  4. Crumand & Co, DL, 220 x 110 mm, navy blue, 26,76€/100 kpl (UK, Etsy)

Papershopilla on Helsingissä kivijalkamyymälä, joten ensimmäisen vaihtoehdon ehdoton paras puoli oli se, että kirjekuoren olisi voinut nähdä livenä. Tykkään itse vaaleista ja murretuista sinisen ja vihreän sävyistä, mutta Hannu koki dusty blue -sävyn talvisena ja vanhahtavana. Navy blue oli sävynä molempien makuun, sopivan elegantti ja merellinen. Tummansininen antaisi kontrastia ja dramatiikkaa kutsun muille paperituotteille.

Kun katsoimme vaihtoehtoja yhdessä, ihastuin välittömästi listamme neljänteen vaihtoehtoon – enkä pelkästään hintansa puolesta! Poistuvan kirjekuorimallin ruusukultafoliointi sopi hyvin yhteen meidän kutsun kanssa, jossa halusimme hyödyntää Save the Date -kortissakin käytettyä digifoliointia. Mietimme, että onko hassua lähettää englannin kielellä kirjoitettuja kirjekuoria kotimaassa ja ymmärtääkö vanhempi sukupolvi englantia, mutta kuitenkin kokonaisuutena kuori oli niin elegantti ja h a l p a, että päädyimme tilaamaan ne sokkona kotiin. Hyvä puoli halvoissa kuorissa oli myös se, että jos kirje ei miellyttäisikään, niin niitä voisi myöhemmin hyödyntää jossain toisessa yhteydessä, eikä jäisi harmittamaan, että joutuu hankkimaan vielä uudet kuoret.

Onneksi kuorien hakemisen pariin ei tarvinnut palata, sillä kuoret olivat täydelliset ♡ Tekstuuri oli juuri sellainen kuin olin toivonut, paperi oli sopivan paksua (135 g/m2) ja miellyttävän tuntuista. Ruusukultafoliointi kirjeisiin olisi maksanut maltaita, jos sen olisi tilannut Suomessa käsityönä, joten kokonaisuus oli win-win kaikin puolin!

Kuoret tilattiin ensimmäisenä, koska ne määrittelivät hääkutsun koon. Kirjeet tulivat nätisti ajallaan ja hyvissä ajoin kutsujen jatkosuunnittelua varten! Seuraavaksi vuorossa oli varsinaisesten hääkutsujen suunnittelu sekä sinettien teko.

Sinettien tekemiseen käytin raelakkaa sekä sulatuslusikkaa. Myyjän mukaan 100 grammasta saa noin 100 sinettiä. Otin luonnonvalkoisen lisäksi turkoosia sekä sinistä lakkaa, ja sekoittelin niistä erisävyisiä vaaleita sinettejä, jotta kuoriin tulisi vähän mielenkiintoa. Tasaisemmassa sävyssä monogrammi erottui huomattavasti paremmin, mutta tykkäsin myös sini-valkoisesta marmorikuviosta.

Aika kivalta näyttää, vai mitä? ♡

Leave a Reply