Herkuttelijoiden ystävänpäivä Turussa

Tulevana sunnuntaina juhlistetaan sekä ystäviä että laskiaista!

Viime ystävänpäivä kului meillä poikkeuksellisesti Helsingissä, sillä olimme sopineet treffit korealaishenkiseen Old Boy BBQ -ravintolaan! Olin haaveillut ravintolan menusta siitä asti, kun olin saapunut edellisvuoden kesäkuussa takaisin Suomeen parin viikon Etelä-Korean matkaltani, ja kaipuu takaisin Koreaan oli melkoinen! Seuraksemme saimme Helsingissä asuvan ystäväpariskunnan sekä heidän ihanan poikansa. Tuolloin äidin mahassa kulki mukana myös heidän toinen aivan yhtä valloittava lapsensa, jonka kummeiksi meidän nimitettiin viime lokakuussa ♡

Tähän kummeuteen liittyy hauska tarina, sillä perheen isä soitti ja kysyi meitä kummeiksi sattumalta meidän viisivuotispäivänä viime kesänä! Olimme juuri ajaneet Turun saaristoon Nauvoon pikniköimään, ja ihailimme pauhaavaa merta silokallioilla maaten ja skumppalaseja kilistellen, kun Hannun puhelin pirahti soimaan. Tulevan lapsen isä pyysi laittamaan kaiuttimelle ja heitti kysymyksensä ilmoille! Tunteet olivat tuolloin pinnassa, ja muistan vieläkin elävästi, kuinka ajattelin, että jos tästä vuodesta tulee näin rakkaudentäyteinen kaikesta huolimatta, niin vuosi 2021 ei yksinkertaisesti voi tuottaa pettymystä. Nyt vaan toivon, että tuntumani pitää kutinsa!

Näissä tunnelmissa siirrytään Turkuun, sillä tänä vuonna juhlistamme ystävänpäivää rakkaassa jokirantakaupungissamme ♡ Vielä emme ole päättäneet mitä teemme, mutta vaihtoehtoja on paljon, ja ajattelinkin jakaa ideoitamme tämän viikon postauksissa! Monet näistä keskittyvät Turkuun tai Turun lähiseudulle, mutta seassa on myös muutamia ehdotuksia, jotka voi toteuttaa ajasta, paikasta ja budjetista riippumatta.

Tänään vuorossa suosituksia keillekäs muulle kuin

Herkkusuille

Monet ravintolat ja catering-palvelut tarjoavat ystävänpäivän brunsseja ja mukaan otettavia tai paikan päällä nautiskeltavia menukokonaisuuksia. Useilla yrityksillä on etukäteen tilatessa viimeinen tilauspäivä keskiviikko, joten kovin pitkään ei kannata jäädä suhraamaan, jos mielii saada laatuherkut valmiina pöytään!

Tämä viikonloppubrunssi haettu Nick’s Food Designilta viime vuonna.

Nick’s Food Design

Valentine’s Friday Bag – 27 euroa
Valentine’s Cake Box – 20 euroa

Suosikkini mukaan otettavista ystävänpäivän brunsseista on Nick’s Food Designin Valentine’s Friday Bag, jonka hinta on 27 euroa per henkilö. Minimitilaus on kaksi henkilöä. Tilaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä ruokakasseja on rajoitettu määrä, ja usein kysyntä on ollut kovempi kuin tarjonta. Tsekkaa tarkemmat tiedot ja tilausohjeet Facebook-sivuilta. Ruokakassiin sisältyy runsas määrä eri ruokia: rosmariini-foccaccia, hummuksia, teriyaki-härkää, kanavartaita sekä valikoima erilaisia salaatteja, mm. shiracha-kukkakaalisalaatti suolapähkinöillä ja rucolalla. Jälkiruoaksi kassin mukana tulee mango-passion-moussea paahdetulla kookoksella sekä Valentine’s rocky road! Tästä ruokamäärästä syö todennäköisesti useammankin kerran. Kakkuboksissa on passion-mousseleivoksia, vadelma-lakritsi-cakepopit sekä suklaiset salted caramel -kakkupalat, kaksi kappaletta kutakin.

Nick’s Food Designin brunsseja ja lounaita olemme tilanneet jo useamman kerran, eikä ruoka ole vielä kertaakaan tuottanut pettymystä. Firma on erikoistunut gluteenittomiin tuotteisiin, lisäksi he järjestävät hyväntekeväisyyslounaita vähävaraisille. Tällaista yritystoimintaa tukee mielellään ♡

http://www.food-design.fi

Roster Turku

Ystävänpäivän ruokakassi – 45 euroa
Blinikassi – 28 euroa

Vaihtoehto fiinimpään take away -ruokailuun löytyy Rosterista, joka myy ystävänpäivän ruokakassia hintaan 45 euroa per henkilö. Menu sisältää alkuruoaksi härkätartaria, pääruoaksi blinejä lisukkeineen sekä jälkiruoaksi maitosuklaaleivoksen, nam! Kassin voi tilata vaikka vain itselleen viikonloppuhemmotteluun.

Pienemmälle herkuttelubudjetille löytyy blinikassi (myös kasvisversio) hintaan 28 euroa per henkilö. Tilaus tarvitsee tehdä näissäkin keskiviikkoon mennessä, verkkokaupasta voit lueskella lisätietoja. Rosterista emme ole vielä tilanneet ruokakassia kotiin, mutta ravintolan ruoka on ensiluokkaista, ja muutamat ystäväni ovat maistelleet ruokakassin antimia ja kehuneet kovasti. Vahva suositus!

https://rosterturku.com

Gaggui

Ystävänpäivän jälkkärit – 10 euroa / kakkupala

Makean nälkään löytyy ystävänpäivän herkkuja! Gaggui Kaffelassa järjestetään lauantaina 13.2 ystävänpäivän jälkkärit, jolloin voi joko varata pöydän lauantaille yhdeksi tunniksi klo 10-16 välillä tai tilata kakkupaloja mukaan vietäväksi. Kakkuvaihtoehtoja löytyy kolme erilaista: suklaalakritsi, vadelma ja mansikkaraparperi. Vitriinistä löytyy myös Valentine’s Day -teeman mukaisia täytekeksejä ♡ Tarkemmat tiedot Ystävänpäivän jälkkärit -tempauksesta ja varauksen tekemisestä voit lukea täältä. Gaggui Kaffelassa tarjolla olevat gagut ovat suussasulavan ihastuttavia – ja vielä sen lisäksi mielettömän kauniita! Ainoa huono puoli on, että en ikinä pääse poistumaan kahvilasta vain yksi kakkupala mukanani…

http://www.gaggui.com/

Muita ihania leipomoja ovat Bageri Å, Gryn ja Manna. Näissä voi käydä ihan ilman mitään ystävänpäivätempauksiakin – varmasti löytyy leipomoherkkuja jokaisen mieleen ♡ Hyviä ravintoloita paikan päällä ruokailuun ovat Tintå ja Nerå. Ja olisi paljon muitakin, mutta huom. huom. kovin moni turkulainen ravintola ei ole sunnuntaisin auki, joten jos unelmoit ihanasta dinneristä tunnelmallisessa Kakolanruusussa tai vaikkapa kasvisravintola Hüggessä, niin varaa pöytä lauantaiksi ja pian.

Jos budjetti ei veny leffoihin ja ravintoloihin, niin elähä sie hättäile! Seuraavan postauksen ystävänpäivän idea toimii jokaiseen budjettiin, ja on toteutettavissa turvallisesti kotona ♡

Leave a Reply