Lasipalatsihäät

Kansikuva © Tiff Ng on Pexels

Oletko haaveillut häistä lasipaviljongissa? Minä ainakin olen!

Meri on ollut yksi meidän pääteemoistamme häiden suunnittelussa, ja meille oli ehdottoman tärkeää, että juhlapaikka sijaitsee merenrannalla. Kerroinkin jo viime vuonna löytämistäni merellisistä hääpaikoista Varsinais-Suomen alueella, ja esittelin tarkemmin niitä neljää hääpaikkaa, joissa vierailimme. En kuitenkaan tuolloin kertonut, että merenrantaunelmien vierellä seilasi eräs toinenkin unelma, jonka perään haaveilin öisin: nimittäin lasipalatsihäät ♡

Lasipaviljongeissa on vain sitä jotain. Arkkitehtuurisuus, valon siivilöityminen kauniista lasipinnoista, herkkyys – ja tietenkin se glamour! Käytin kymmeniä, kymmeniä tunteja siihen, että tahkoin sivustoja läpi ja yritin etsiä Suomesta lasipaviljonkia, joka sijaitsee merenrannalla. Kun vielä toiveena oli, että paviljonki olisi Turussa, niin eihän siitä mitään tullut! Villa Bella Vistan pitsihuvilahenki sopii häihin myös oikein hyvin, ja kuistin näyttävät ikkunat sulattivat valoa kaipaavan sydämeni lopullisesti ♡

Koska hääpaikkoja tuli etsittyä, niin ajattelin keräillä suosikkejani vähän laajemmalla otannalla muutamiin postauksiin. Tällä kertaa aiheena ovat – tättärää, lasipaviljongit!

En ole varmastikaan ainoa suomalainen, joka haaveilee lasipalatsihäistä! Tässä Camilla Bloomin ohjaamassa ja MEventin suunnittelemassa hääkuvaussessiossa kiteytyy hyvin se, mistä lasipaviljongeissa on mielestäni parhaimmillaan kyse: ripaus romantiikkaa, jylhä arkkitehtuuri, herkät tuolit ja runsas kukkaloisto ♡

Hääpaikkapostauksia kirjoittaessa haluaisin suosia paikkakuntauskollisuutta, eli niputtaa juhlatiloja yhteen paikkakuntakohtaisesti, mutta tässä teen poikkeuksen, sillä lasipalatsit vaan ovat niin ihania! Ja tottahan on, että kun se täydellinen hääpaikka löytyy, niin sen vuoksi matkaisi minne päin Suomea vain.

Lasipaviljonki
Hirvihaaran kartano, Mäntsälä

Näyttävien lasipalatsihäiden kuningatar ♡ Ihastuin Hirvihaaran lasipaviljonkiin ensisilmäyksellä, kun sen bongasin Internetin syövereistä. Lasipaviljonkiin mahtuu 80-120 vierasta, ja pöytiä on mahdollista laittaa vaikka minkälaisiin sommitelmiin, ja tilaa jää vielä riittävästi bändille sekä tanssilattialle. Tämä juhlatila ei paljoa koristelua kaipaa, mutta kieltämättä näyttävät kukka-asetelmat nostavat glamouria vielä seuraavalle tasolle!

Kyselin kartanolta hääpakettia keväällä 2020, ja silloin pakettiin sisältyi hyvin kokonaisvaltaisesti kaikki tarvittava: juhlatilan vuokra 12 tunniksi, majoitushuoneita hääparille ja häätiimille aamiaisineen, astiat aterimineen ja liinoineen, koristeita kattaukseen, baari, pysäköinti ja siivous. Kuvissa näkyvistä pyöreistä pöydistä veloitetaan erikseen. Tilan koristelu riippuu siitä, onko paviljongissa tilaisuus edellisenä iltana. Jos on, niin koristelu jää hääpäivälle.

Hirvihaaran kartanon hääpaketti istuu hyvin sellaisille hääpareille, jotka haluavat luksukkaat häät “avaimet käteen” -palveluna. Ruoat ja juomat tulevat kartanon kautta, koristeisiin kannattaisi myös palkata hääsuunnittelija hoitamaan ne hääpäivänä, jos haluaisi tuoda tilaan vielä lisää näyttävyyttä. Kartanon ehdottomasti paras puoli on se, että häävieraat voivat majoittua hotelliin, ja vieraiden kanssa pääsee seurustelemaan vielä seuraavana aamuna yhteisen aamupalan tai brunssin muodossa. Kartanolla on 29 majoitushuonetta ja sen sisarhotellissa Kartanon Meijerillä 10 huonetta. Jos lasipaviljonki vei sinunkin sydämesi, niin tiedustele viimeisimmät hinta- ja pakettitiedot Hirvihaaran kartanolta! Itse haaveilen siitä, että pääsen joskus vierailemaan tässä ihanassa tilassa jonkun yleisen brunssin muodossa ♡

Lue lisää Lasipaviljongista
Venuu.fi: Lasipaviljonki

Lasipalatsi
Harjattulan kartano, Kakskerta

Ja sitten hypättiin Varsinais-Suomen saaristoon! Harjattulan kartanon lasipalatsi oli sijaintinsa puolesta mainio vaihtoehto meille, kun skauttasimme hääpaikkoja. Upeassa Kakskerrassa on nimittäin myös suosittu Kakskerran kivikirkko, joka sijaitsee merenrannalla ♡ Vihkimiseen voisi siis saapua veneellä!

Jopa 250 vieraan juhlatila lepää Harjattulan kartanon vierellä, vehreiden golf-kenttien ympäröimänä. Näkemieni häävideoiden perusteella palatsi osaa olla kesäisin todella kuuma, joten suosittelisin juhla-ajankohdaksi loppukevättä tai alkusyksyä. Kauneimmillaan palatsi on auringonlaskun aikaan, kun oranssiksi värjäytynyt valo värjää koko salin tunnelmalliseen iltaan ♡ Hintatiedot löytyvät kätevästi Harjattulan kartanon sivuilta, mutta postauksen julkaisuaikaan Lasipalatsin vuokrahinta on ollut 2100 euroa sisältäen tilavuokran aamuseitsemästä yökahteen, kalustuksen, pöydät, kattauksen, astiastot, liinat, alku- ja loppusiivouksen sekä äänentoistolaitteet. Ruoat tulevat kartanon pitopalvelun kautta, mutta juomat voi tuoda paikalle itse. Eli avaimet käteen periaatteella mennään täälläkin!

Majoitus onnistuu Harjattulan kartanon omissa majoitushuoneissa ja -kokonaisuuksissa. Paikka olisi ollut meillekin täydellinen, mutta jäimme kaipaamaan sitä jo tuhat kertaa mainittua merenrantaa. Tässä kuitenkin loistava ehdokas hääparille, joka etsii glamouria hääpäivään Turun seudulta!

Lue lisää Lasipalatsista

Puutarhapaviljonki
Vaihmalan Hovi, Lempäälä

Toinen juhlatila, johon rakastuin välittömästi sen löytäessäni! Aivan mielettömän romanttinen paviljonki, joka istuisi täydellisesti pienempiin häihin! Rakastan etenkin näitä intiimejä juhlia, jotka MEvent on stailannut ja Camilla Bloom ikuistanut ♡

Puutarhapaviljonki on juhlakäytössä lämpimään vuodenaikaan, eli toukokuusta elokuuhun, ja vieraita mahtuu istumaan 50 hengen verran. Postauksen kirjoitusaikaan tilavuokra on ollut Vaihmalan Hovin hinnaston mukaan 300-800 euroa ajankohdasta ja kestosta riippuen. Hovissa on myös muita juhlatiloja, esimerkiksi Jugend-henkinen juhlasali, jossa voi järjestää ruokailun isommalle, 90 vieraan juhlaväelle, ja sen jälkeen jatkaa bileitä paviljongissa. Molempien tilojen vuokra on mahdollista yhteishintaan 1300 euroa, jolloin juhlasali on keskipäivästä iltakahdeksaan, ja paviljonki kahdeksasta keskiyöhön. Ruoat, juomat ja jälkkärit järjestyvät Vaihmalan Hovin keittiöstä, ja juhlien jälkeen vieraat voivat majoittua Hovin uniikisti sisustettuihin huoneisiin, joita on yhteensä 21.

Vaikka häitä emme täällä pääse järjestämään, niin sinnikkäästi pidän tätä juhlatilaa korvan takana. Entäs, kun täyttää pyöreitä? Synttäribileet puutarharomantiikan keskellä, anyone?

Lue lisää Puutarhapaviljongista
Venuu.fi: Puutarhapaviljonki

Talvipuutarha
Ravintola Sipuli, Helsinki

Ravintola Sipulin Talvipuutarha on varmaan jo ennestään tuttu monelle pääkaupunkiseutulaiselle eikä suotta. Tila on muista edellisistä poiketen yhdistelmä valoisaa ja rouheaa tunnelmaa. Lasikatot ja -seinät saavat vierelleen pehmeän tiilipinnan, jolloin kokonaisuudesta tulee lämmin ja moderni. Talvipuutarhaan mahtuu ruokailemaan 285 juhlijaa, ja menu tulee luonnollisesti ravintolan keittiöstä. Talvipuutarhan hintaan vaikuttaa menun hinta ja juhlaväen määrä, vuoden 2021 hinnaston mukaan hinta on 80-120 vieraalle 96 euroa per henkilö, ja 120-200 vieraalle 93 euroa per henkilö.

Lukiomme järjesti vanhojen tanssien jälkeisen ruokailun Talvipuutarhan pyöreissä pöydissä. Muistan kyllä juhlan olleen ikimuistoinen, vaikka en kiinnittänyt silloin juurikaan huomiota ihaniin lasikattoihi, sillä tunnelma oli melko hämyinen helmikuun illassa. Tiiliseinän lämpö kylläkin painui mieleen, ja tietenkin se, kuinka häikäiseviä ja aikuisia me olimme juhlapuvuissamme!

Lue lisää Talvipuutarhasta
Venuu.fi: Talvipuutarha

The Cathedral
Blaauwklippen, Stellenbosch, Etelä-Afrikka

Lopuksi vielä helmiä maailmalta ♡ Tämä hulppea lasipaviljonki on nimeltään “The Cathedral”, ja se sijaitsee Etelä-Afrikan Stellenbochissa, Blaauwklippenin tilalla. En lähde tätä sen enempää esittelemään, sanon vain, että wau!

Lue lisää The Cathedral -paviljongista

Joko inspiroiduit?

Leave a Reply