Ketä pyydetään kaasoksi?

Tämä kuva on muutaman vuoden takaa, kun olin morsiusneitona rakkaan ystäväni ihanissa maalaishäissä ♡

Kyselin Instagrammin puolella, että millä perusteilla kukin on valinnut kaasonsa, ja mitä piirteitä kaasoissa arvostetaan. Tässä postauksessa jaan saamiani vastauksia nimettöminä. Osaa vastauksista on muokattu, että niistä ei tunnistettaisi henkilöä tai kontekstia. Postaus ei missään nimessä edusta yleistä hääväen mielipidettä, vaan kyseessä on enemmänkin pieni empiirinen tutkimus. Lisää kaasoaiheisia postauksia löydät kaasot-tagin takaa.

“Kaasoiksi pyysin läheisimpiä ystäviä elämän eri ajoilta.”

Suurin osa vastaajista oli valinnut kolme kaasoa. Suosituimmissa vastauksissa kaasoina oli kolme ystävää tai yksi sisko ja kaksi ystävää. Jotkut olivat myös pyytäneet kaasoksi sulhasen siskoa, mikä on mielestäni todella ihana idea, etenkin, jos siskon kanssa on jo ennestään läheinen! Kaasoiksi oli pyydetty lapsuudenystäviä, kavereita eri elämänvaiheista ja porukoista, ja myös uusia ystäviä, joiden kanssa oli lähentynyt viime aikoina, ja joiden kanssa vietti paljon aikaa nykypäivänä. Summa summarum, on hyvin vaikea vetää mitään yksiselitteisiä johtopäätöksiä siitä, että jokin tapa olisi enemmän yleisempi kuin toinen. Ehkä parhaiten näkyi se, että jokainen häitään suunnitteleva oli valinnut kaasoiksi sellaisia henkilöitä, joita itse halusi. Ja mikäs olisikaan sen oikeampi vastaus ♡

“Valitsin heidät, joiden kanssa olen eniten tekemisissä tällä hetkellä. Kaasoina ovat kaksi hyvää ystävää ja isosisko. Olisin voinut hyvin pyytää vielä kahta muutakin ystävää, mutta en halunnut turhan isoa häätiimiä.”

Millaisen kaason sitten pitäisi olla? Vahvasti nousivat esille luotettavuus, järjestelmällisyys ja organisointitaito. Kaasoilta toivottiin paineensietokykyä ja että langat pysyvät käsissä. Monelle kaaso oli tuki ja turva – henkilö, joka tietää ja tuntee morsiamen hyvin, ja piilottaisi kaikki hääpäivän kommervenkit ja kommellukset morsiamen silmiltä. Idearikkaat ja mielipiteitä omaavat kaasot olivat myös arvostettuja, sekä tietenkin hääintoilijat! Välttämättä kaasoja valitessa ei tule ensimmäisenä ajatelleeksi sitä, että hääsuunnittelua tehdään parhaimmillaan vuosi tai useampikin. Riippuen morsiamen innokkuudesta ja hääpäivän ajankohtaisuudesta morsian voi huhuilla kaasoja hääkuplaansa viikottain, miksei jopa päivittäin. Jos hääjuhlan suunnittelu tai sen miettiminen ei oikein maistu, niin kaasolla ja morsiamella voi olla edessään kivinen tie.

“Halusin valita ihmiset, jotka pitävät yllä innostusta ja positiivista meininkiä, joista tiedän, että he osaavat ajatella hääpäivänä minua ja minun parastani eivätkä lähde sooloilemaan.”

Vaikka kaasoksi vaikuttaa usein päätyvän jo ennestään läheinen ihminen, niin kaasoksi voi valita myös sellaisen henkilön, jonka kanssa haluaisi lähentyä! Matka kohti hääjuhlia syventää jo olemassaolevia ihmissuhteita, ja omasta ystävästä voi oppia paljon uutta suunnittelun aikana. Voit siis miettiä myös niitä ihmisiä, joiden kanssa olisi ihanaa suunnitella häitä ja viettää samalla enemmän aikaa yhdessä toisiin tutustuen. Uusi tuttavuus + hääsuunnittelu on kuitenkin kaksiteräinen miekka, sillä ihanasta puolitutusta voi paljastua myös ikäviä puolia häähumun tuiskeessa. Tämä on hyvä tiedostaa, ennen kuin kasaa itselleen uusien tuttavuuksien kaasotiimin.

“Valitsin ihmiset, joiden halusin olevan tukenani hääpäivänä.”

Oli liikuttavaa lukea teidän vastauksia kaasokyselyyn! Kiitos paljon kaikille vastanneille!

Onnea kaasojen valintaan ja menestystä hääsuunnitteluihin toivottaen,

Leave a Reply