Vierailu Nokian Panimolla

Kaupallinen yhteistyö Nokian Panimon kanssa

Saimme loppukeväästä tilaisuuden päästä tutustumaan Nokian Panimoon Hannun kanssa samalla, kun olimme matkalla pohjoiseen ystäväperheen luokse. Tuolloin virkaa tekevä toimitusjohtaja Matti Heikkilä oli jäämässä eläkkeelle, mutta ehti pitää meille kierroksen panimon tiloissa ja kertoa sen toiminnasta. Hehkutinkin jo Nokian Panimon mocktaileja täällä blogissa aikaisemmin, mutta panimovieraillla pääsimme syventymään valikoimaan vielä laajemmin ja kattavammin.

Panimolla tuotetaan olutta alkuviikosta ja virvoitusjuomia loppuviikosta. Alkuviikon päivät ovat riittäneet hyvin oluen tuotantoon, joten loppupäiville otettiin mukaan alkoholittomat juomat, jotta panimo ei seisoisi toimettomana. Panimon tavoitteena on tuoda markkinoille juotavia, joita ei ole ennestään tarjolla. Virvoitusjuomien listalta löytyykin runsaasti makuja maailmalta: trooppinen Sun’n Majestic Mango, elegantti ruusun terälehdistä puristettu Rose Lemonade ja vaniljainen Sun’n Cream Soda. Sun’n Popcorn Sodan kyljessä lukee: “Niin erikoinen, että sitä on vaikea kuvailla”!

Kun Suomen juomavalikoimaa rikastuttaa uusilla virvokkeilla, on hankala ennustaa niiden suosiota. Onneksi monet juotavat ovat kuitenkin löytäneet oman yleisönsä kauppojen hyllyiltä – vaniljainen Cream Soda on päätynyt nuorten suosikkeihin, ja supermakea Sun’n Sweet Strawberry -mansikkalimu on ollut hittituote lasten keskuudessa.

Nokialaisessa pienpanimossa on tunnelmaa. Suurikokoisissa säiliöissä lukee mitä juomaa niissä milloinkin sekoitetaan. Valmiit juomat tölkitetään ja pakataan varastolle, josta ne lähtevät marketteihin ympäri Suomea. Huippua, että kotimaassa on tällaista toimintaa!

Kierroksen jälkeen Matti ohjasi meidät panimon vierailutiloihin, jossa he järjestävät yksityistilaisuuksia ryhmille. Tässä olisi muuten erinomainen idea polttareihin, jos polttarisankari on kiinnostunut oluen valmistuksesta ja pienpanimoista! Tilaisuuteen sisältyy kierros panimon tiloissa, oluthanojen käyttö sekä tuotteiden maistelua, täältä voit lukea lisää. Hannu pääsi maistamaan muutamaa olutvaihtoehtoa ja tykästyi kovasti hiilineutraalisti valmistettuun Keisarin Luomu Pils -olueen.

Omia suosikkejani olivat jo aikaisemmin mainittu supermakea Sun’n Sweet Strawberry sekä Sun’n Rose Lemonade. Ruusujuomaan suhtauduin hieman epäilevästi, sillä en ole ollut ruusujuomien ystävä – teet, kuohuvat, kaikki ruusuun liittyvät juomat ovat mielestäni usein liian imeliä ja siitä johtuen jopa hieman etovia. Mutta huojennuksekseni tässä ruusu oli hento ja pehmeä – mikä ihana tarjottava tyttöjen iltaan!

Ruusu- ja mansikkalimut jo ennestään tutun Italian Spritzin rinnalla loivat ihanan kesäisen väriloiston! Limut olivat sävyiltään pirteän karkkisia ja sointuivat hyvin yhteen, mikä tietenkin puhutteli minua erityisesti.

Päädyimme reissun aikana siihen, että haluamme ehdottomasti mocktailien lisäksi tarjota häissämme muitakin Nokian Panimon tuotteita! Limut, tonicit, siiderit ja oluet tulevat nyt myös Nokian Panimolta, eli suurin osa juotavistamme on tuotettu Suomessa ♡ Mieletöntä!

One thought on “Vierailu Nokian Panimolla

Leave a Reply