Kukkapaja

Teimme viime jouluna lähipiirillemme joululahjaksi havukranssit, joita varten hankimme Raision Juhlamaailmasta kultaisia metallirenkaita. Metallirenkaita ihastellessamme totesimme että hei, näitähän voisi talven jälkeen hyödyntää häissä! Havukranssien tekeminen oli todella hauskaa, ja innostuksissani ostin myös kaksi suurempaa metallirengasta Turun Presentosta. Kaiken kaikkiaan metallirenkaita on nyt kolme pientä sekä kaksi suurta. Yksi pieneen renkaaseen tehty havukranssi sinnittelee vielä keittiössämme, joten mahdollisuus olisi neljänteenkin pikkukranssiin.

Häätiimi käväisi meillä toukokuun aikana, jolloin kukkapajailimme kaaso W:n kanssa muutaman kranssin. Kaksi viimeisintä tein pari viikonloppua sitten. Netflix and chill with kranssit ovat selvästi meidän juttu, sillä havukransseja askarrellessamme katsoimme Netflixistä Holidate-elokuvaa, häätiimin viikonloppuna taustalla pyörivät viisut ja viimeisimpiä kransseja tehdessä vuorossa oli The Rocketman.

Hankitut tarvikkeet

Silkkikukat: Lahjoituksena saatuja vanhoja silkkikukkia, vihreät eukalyptusniput 1€/kpl Rustasta, Ikeasta muutamia kukkanippuja
Kuivakukat: Joitakin kukkia oli ennestään. Uusia kuivakukkia metsästin monesta eri paikasta: Blomma Creatives, Viherlassila, Kukka Fiori, Lempi Lifestyle. Lempi Lifestyle oli todellinen yllätyslöytö! Mylly-kauppakeskuksen liikkeessä oli sattumalta viikonlopun synttärialet, jolloin kaikki kuivakukat olivat vain kympin. Huomasin nyt jälkikäteen, että kuivakukkia voi tilata myös heidän nettikaupasta, eikä ollenkaan huonoon hintaan, vink vink.
Kukkateippi: Sain kukkateippiä Blomma Creatives -kukkastudiosta kaupan päälle. Kukkateippi estää kukkia liukumasta kranssilla, jolloin kranssin punominen on paljon helpompaa. En ollut käyttänyt kukkateippiä koskaan aikaisemmin, mutta teippiä kokeiltuani harmitti, etten ollut tajunnut hankkia sitä jo havukransseja tehdessä!
Muut tarvikkeet: Vihreää, 0,52 mm ohutta metallilankaa Puuilosta. Lisäksi tavalliset sakset ja oksasakset. Metallisakset ovat myös hyvä lisä, jos leikkaat silkkikukkien metallisia osia. Me selvisimme taittelemalla kohtia, kunnes lanka katkesi.

Ajatuksena oli yhdistellä silkki- ja kuivakukkia niin, että silkkikukat eivät pomppaisi liikaa esille. Silkkikukat ovat yksinään mielestäni usein muovisen näköisiä, mutta toiveeni oli, että ero aitojen kuivakukkien ja tekokukkien välillä hämärtyisi, kun mukaan sekoittaisi heiniä ja kuivattuja palmunlehtiä.

Osaa kransseja hyödynnetään ensin kirkossa ja sitten juhlapaikalla. En ole vielä päättänyt kranssien lopullista sijoituspaikkaa, mutta luulen suurimman osan päätyvän yläkerran aulaan sekä tanssisaliin. Seuraamalla juhlapaikan tagia Villa Bella Vista näet, millaisia huoneita pitsihuvilasta löytyy!

Kokosin pöyhkeimmistä silkkikukista muhkeat, ällöromanttiset kimput yläkerran pinkkiin aulaan. En ole ollut pinkin aulan fani, mutta koska pinkkiä ei saa pois, niin mielestäni ainoa vaihtoehto on laittaa nupit kaakkoon ja tehdä aulasta Jane Austen -romantikon huone. Näistä kimpuista tuli mielestäni aika hauskat, vaikka ne ovatkin pelkästään silkkikukista tehdyt. Ja mikä parasta – maljakot tarvitsee vain kärrätä aulaan ja voilà ♡

Kukkapajailu alkaa olla ohi, mutta koristelut vasta alkutekijöissä! Ilahdutan itseäni keksimällä uusia DIY-koristeluprojekteja sitä mukaa, kun saan vanhat pois alta. Viimeisin villitys on ollut nahkaiset nimikyltit kattaukseen. Siitäkin ajattelin kertoa omassa postauksessa, joten kärsivällisyyttä!

Nauttikaahan kesästä,

Leave a Reply