Hääbloggaajien Turku

Kaupallinen yhteistyö Häät.fi, Yoganni, Kukitellen, Hotel Kakola, Låna Turku

Viime viikonloppuna me hääbloggaajat valtasimme Turun ja tutustuimme ihanan kotikaupunkini polttarimahdollisuuksiin! Olenkin aikaisemmin sanonut, että olen aina valmis esittelemään Turkua. Itse asiassa meillä on Hannun kanssa salainen missio, jossa autamme Turussa vierailevia ystäviämme rakastumaan Turkuun – ja toistaiseksi olemme onnistuneet erittäin hyvin tavoitteessamme! Uskallan väittää, että myös kanssabloggaajani lankesivat Turun taikaan ♡

Päivä starttasi vanhan kutomon tiloissa Yoganni x Kukitellen -polttaripaketilla, johon kuului joogatunti sekä kukkaseppelepaja! Tällaisen paketinhan voi varata vähintään viiden juhlijan porukalle hintaan 59 euroa per henkilö. Teeman mukaisesti Yoganni oli valmistellut meille rakkausjoogasession, jonka keskiössä olivat sydämen avaaminen sekä syvän hengityksen löytäminen. Korkeakattoinen, valoisa sali antoi mahtavat puitteet hiljentymiseen ja oman kehon kuunteluun. Tunti oli sekä rentouttava että haastava, soturiasennoissa ja tasapainoharjoitteissa tuli lämmin, mutta pääosin tehtiin rentouttavia ja venyttäviä harjoitteita. Selkä vaan rutisi tyytyväisenä! Musiikkivalinnat olivat aivan nappiin, mm. Kina Granniksen Can’t Help Falling In Love oli loppurentoutuksen kappale ♡ Lopuksi Yoganni luki runon, joka syöpyi mieleeni:

Onnellinen on se, joka rakastaa
Onnellisempi on se, joka rakkautta saa
Onnellisin on se, joka rakkautta saa
siltä, jota rakastaa

Joogatunti oli aivan ihana ja ainoa huono puoli siinä oli se, että tuli hirveä tarve päästä Yogannin tunneille!

Seuraavaksi joogamatot siirrettiin sivuun ja saliin tuotiin pitkät lankkupöydät, joille Kukitellen-yrityksen Elina levitti kukkaseppelepajan kukat, kukkasakset sekä valmiit seppelepohjat, jotka hän oli tehnyt rautalangasta ja kukkateipistä. Täsmälleen samoista materiaaleista syntyi viisi täysin erilaista lopputulosta, joista jokainen kyllä kuvasti tekijäänsä! Polttariaktiviteettina tämä oli todella monipuolinen: oli yhteistä, kivaa, visuaalista näpertämistä, jonka päätteeksi jokaisella oli oma, persoonallinen polttariasuste päiväksi. Seppele on kestänyt hyvin jo useamman päivän, kun olen säilyttänyt sitä Elinan ohjeiden mukaisesti muovipussissa jääkaapissa ja suihkuttanut sille säännöllisesti vettä. Ehkäpä seppele pääseekin taas käyttöön seuraavana viikonloppuna ♡

Kukitellen tarjoaa kukkasidontapajojen lisäksi kukkakimppuja juhlapäiviin sekä kokonaisvaltaista hääsidontaa. Kukitellen-sivuilta löytyy lisätietoa esimerkiksi morsiuskimppujen, vieheiden tai köynnösten lähtöhinnoista. Elinan filosofiassa oli mielestäni ainutlaatuista oli se, että hän hyödyntää myös luonnon omia materiaaleja. Joogapajan aikana hän oli käynyt lähistöllä keräilemässä auringon kuivattamia kasveja ja kukkia – ja mitä mielettömän ihania taideteoksia hän löysikään! Elina avusti jokaista kärsivällisesti ja rauhallisesti, eikä kukaan saanut hermoromahdusta, vaikka ajatus seppeleen tekemisestä vähän jännitti ainakin itseäni. Nämä päässä keikisteltiin myöhään yöhön ja pitkälle seuraavaankin päivään, kiitos Elina ♡

Pajailun jälkeen kiiruhdimme kiven sisään, eli majapaikkaamme Hotel Kakolaan vastaanottamaan ihanan viileät huoneemme, joissa meitä odottivat tervetuliaisdrinkit! Kakolan Superior-huoneeesta pidimme polttariliven, jonka pääset näin jälkikäteenkin katsomaan Instagrammista Häät.fi-tililtä. Kilistelyn ja liven jälkeen vietimme hetken Hannan ja Sonjan hotellihuoneen parvekkeella kuvaten ihania seppeleitämme. Kyllä oli hymy herkässä!

Kakolanmäen aluehan on kokenut hurjaa muodonmuutosta viime vuosina. Nykyään alueelta löytyvät Kakolan myymälä, jonka tuotteista suurimman osan ovat valmistaneet vangit sekä iki-ihana kantapaikkamme leipomo-kahvila Bageri Å, jota luotsaavat nuorekkaat Maija ja Mari ♡ Leipomosta löytyy niin makeaa kuin suolaistakin, pizzataikinaa, hampparisämpylöitä, jäätelöä – vaikka ja mitä! Leivistä lemppareitamme ovat speltti- ja maalaisleivät. Bageri Å:n vieressä on Kakola Brewing Companyn myymälä, joka tosin oli vierailumme aikaan kiinni, joten suuntasimme Port Arthurin luottohipster-kauppaan K-Market Portsaan hakemaan oluttuliaiset kotiin. Portsa-marketin vieressä muuten on sympaattinen kortteliravintola Arvo, joka on Turussa tunnettu hyvistä cocktaileista ja laajasta drinkkivalikoimasta. Lämmin suositus!

Lisää Kakolan palveluista pääset lukemaan täältä.

Superior © Hotel Kakola

Hotellikierros oli sovittu vasta seuraavalle päivälle, joten hetken huoneiden viileydestä nautittuamme suuntasimme illalliselle Kakolanruusuun. Ravintola sijaitsee teemaan sopivasti hämärässä ja hieman sokkeloisessa kellaritilassa. Kakolanruusu on mielestäni yksi parhaista, ellei jopa paras ravintola Turussa. Jos menet tänne, niin valitse listalta Kakolan pidot! Menu tarjoillaan jaettavina annoksina, ja sisältö on asiakkaille yllätys, eli ruoat esitellään vasta niitä tarjoillessa. Luonnollisesti allergiat ja inhokit kysytään etukäteen, jotta ne osataan huomioida.

Istuimme Kakolanruusussa tappiin asti ja siirryimme sitten hotellihuoneeseen höpöttelemään pikkutunneille. Millään ei olisi malttanut mennä nukkumaan, mutta kyllä lamppu sammui nopeasti, kun kääriydyin hotellisängyn paksun tyynyn ja peiton huomaan ♡ Täydellinen rentoutus koko ajan kiihtyvän hääsuunnittelun lomaan!

Sunnuntain hotelliaamupalan jälkeen kierroksemme alkoi sellihuoneesta, joka oli tietenkin pakko nähdä! Tässäpä sopiva majapaikka extreme-luonteiselle polttarisankarille…

Pakko sanoa heti tähän perään, että vaikka hotellissa tuoksuu historia, ja vankilaviitteitä on, kuvailisin tiloja ennemmin tunnelmallisiksi. Kokonaisuutena Hotel Kakola on moderni ja jylhä, ja historia vanhana vankilana on tuotu esiin kiehtovilla ja kekseliäillä tavoilla.

Koko kierroksen eittämättä huikein kohokohta oli Kakolan kirkko, joka on osittain suojeltu kohde – ja myös Suomen ainoa kirkko, jolla on A-oikeudet! Mietipäs sitä, skumppaa ennen ja jälkeen vihkimisen!

Hotelli Kakolassa on mahdollista se, mitä ei kovinkaan monessa juhlapaikassa ole: vieraat voivat olla koko viikonlopun hotellialueella, edes kirkkovihkimiseen ei tarvitse poistua hotellista, vaan oma hotellihuone on hissimatkan päässä! Juhlatiloja on useampia, joista pienin, hotellin pihalla sijaitsevan, rennon Totti-lasipaviljongin ruokailukapasiteetti on noin 50 vierasta. Isompaan ja klassisempaan Kakola-saliin mahtuu sen sijaan 150 henkilöä, ja loppuvuodesta Kakolanmäelle avautuu myös uusi juhlatila nimeltä Kakolan Vintti, johon mahtuu juhlimaan 80-100 henkilöä. Lisää tietoa löydät Hotel Kakolan sivuilta.

Totti © Hotel Kakola
Kakola-sali © Hotel Kakola
Kakolan Vintti © Hotel Kakola

Kierroksen jälkeen oli aika luopua ihanasta hotellihuoneesta, mutta onneksi Turku-viikonloppu ei ollut vielä tässä, vaan vuorossa oli aktiviteetti, jota olin odottanut kuin kuuta nousevaa – nimittäin Låna-sähköveneellä ajelua Aurajoella! Veneily ei vaadi mitään kouluttautumista, sen kun varaat veneen kaveriporukan kanssa ja lähdet kruisailemaan. Veneen ohjaukseen on kaksi säädintä, eteen ja taakse, ja vaikein osuus on se, että vene vastaa ruorin kääntöön hieman viiveellä, kuten veneillä usein on tapana. Hetken totuttelun jälkeen ohjaaminen sujui jo hyvin. Låna Båtin varaa verkossa tunniksi 63 eurolla ja kahdeksi tunniksi 105 eurolla. Meidän ajelumme kesti tunnin, jolloin ehdimme Suomen Joutsenelle ja takaisin, mutta en olisi pistänyt ollenkaan pahitteeksi toistakin tuntia – veneretki oli aivan huikea ♡ Aurajoki on Turun sydän, ja mikäs sen parempaa, kuin kokea jokitunnelma aalloilta käsin! Veneeseen mahtuu mukavasti kahdeksan henkeä ja radioon saa Bluetooth-yhteydellä omat musiikit soimaan. Aurinkoisella säällä katos estää kärähtämisen.

Huomatkaa piknik-eväiden kuninkaat: mansikat, kirsikat ja Linssisnacksit ♡

Kyllä hymyilytti! Koska pääsee uusiksi?

Turku tarjoili meille parastaan, kuten asiaan kuuluu. Oli ihanaa tavata hääbloggaajakavereita ja tutustua lisää – sekä tietenkin puhua hääjutuista kyllästymiseen asti. Just kidding, eihän niihin kyllästy!

Mukana olivat hääbloggaajat

Samana viikonloppuna juhli polttareitaan myös Hannu – hänellä oli eeppinen Hobitti-seikkailu! Ehkäpä häiden jälkeen pääsemme lukemaan niistäkin tarkemmin ♡

Kesäterveisin,

2 thoughts on “Hääbloggaajien Turku

Leave a Reply