2 kuukautta naimisissa

Kansikuva © Katri Haavisto Photography

Jestas! Nyt ollaan oltu kaksi kuukautta naimisissa! Tuntuu kuin häät olisivat olleet vasta eilen, ja toisaalta avioliitto on solahtanut osaksi meitä kuin se olisi aina ollut siinä. Ajattelin etukäteen, että tuskinpa häät muuttavat meidän elämäämme kertarytinällä, mutta ehkä kuitenkin pohjalla kuplii jotain uutta – uudenlaista arvostusta puolisoani kohtaan? Syvempää luottamusta ja pysyvyyden tunnetta? Jotain lapsekkaan itsekästä onnea ja paistattelua siitä, että minulla on noin mieletön tyyppi vierelläni? Jotain sellaista. Kyllä jossain vatsanpohjassa värisee, kun Hannu huhuilee vaimoa.

Enpä tullut tätäkään ajatelleeksi, mutta vuoden vaihtuessa pimeneviin, sateisiin iltoihin voi mitä parhaimmalla omallatunnolla käpertyä sohvan kulmaan teekupin kanssa muistelemaan loppukesän taianomaisia häitä! No, Instagrammissa seuranneet varmaan tietävätkin jo, että tämä mielikuva elämästäni arki-iltojen pullantuoksuisena ja kynttilöiden loisteessa loikoilevana kotivaimona ei ole aivan totta, sillä aloitin naimisiinmenon (ja etenkin syksyn) myötä kiireisen opiskelun ja työn yhdistelmäelämän, joka on syönyt kaiken aiemmin häähömpöttelyyn käyttämäni ajan! Tästä syystä pyydänkin kovasti kärsivällisyyttä teiltä, innokkaat lukijat, kaikki kyllä tulee aikanaan, sillä kerrottavaa ja kirjoitettavaa on P A L J O N, mutta postaustahtini tuskin tulee nousemaan nykyisestä huimiin lukemiin.

Häiden jälkeinen arki on ollut valehtelematta aikamoista pyörremyrskyä. Opiskelujen aloittaminen heilautti kaiken turbovaiheeseen, mikä on tuntunut päätä huimaavalta ja välillä vähän pelottavalta rauhallisten koronavuosien jälkeen. Hannulla on ollut yhtä lailla kiirettä, mutta rakas aviomieheni on tietysti joutunut olemaan opiskelevan vaimonsa tukena kiireisimpien viikkojen aikana. Opiskelut käynnistyivät viikko tai kaksi lyhyen minimoonin jälkeen, joten aika paljon hääasioita on vielä pahasti levällään. Mekko ja laahus roikkuvat edelleen makuuhuoneen vaatekaapin kahvassa, koristeiden hinnoittelu ja listaus on kesken, kiitoskortit ovat tilaamatta ja 2,66 GB videomateriaalia odottaa syynäystä ja editointia pidempään häävideoon. Huh hah hei.

© Katri Haavisto Photography

Mutta jotta en vaipuisi tehtävälistan edessä pohjattomaan ahdinkoon, haluan jakaa teille myös asioita, joita olemme tehneet häihin liittyen juhlien jälkeen! Viime viikonloppuna juhlistimme heitä, joiden ansiosta me pystyimme Hannun kanssa huoletta nauttia hääpäivästämme: tiimiä ♡ Järjestimme häiden epäviralliset after partyt häätiimillemme kiittääksemme heitä kovasta vuoden uurastuksesta.. Oli ihanaa palata hääkuplaan vielä yhden viikonlopun ajaksi häiden jälkeen. Katsoimme kaikki 800 hääkuvaa läpi ja selailimme videoita, joita hääpäivältä oli tallentunut. Vähän haikein mielin halailin tiimiläisemme sunnuntaina, kun tajusin, että emme varmaan kohtaisi tällä kokoonpanolla enää viikonloppuhengailun merkeissä. Vaikka tiimiläisistä osa oli toisilleen uusia tuttavuuksia, tuntui, että porukalla oli luontevaa olla, ja juhlien suunnittelu yhdessä oli kaikista innostavaa ja hauskaa.

Pyysimme muutamia ystäviämme kuvaamaan tiettyjä osioita hääpäivän aikana, ja osa innostui tehtävästä niin, että meillä on nyt reilusti yli 300 videonpätkää kansioissa odottamassa jatkotoimenpiteitä. Ajatuksenamme on koostaa pitkä video, jossa olisi mukana pätkiä puheista ja esityksistä, mutta aloitimme kevyemmällä lyhytvideolla, joka kestää noin kolme minuuttia. Hannu sävelsi lyhytvideoon musiikin, ja leikkasimme koosteen yhdessä. Editointi oli kyllä oma parisuhdetestinsä, sillä minä olen visuaalisesti yhtä tarkka kuin Hannu on musiikillisesti. Alku lähti kompuroiden liikkeelle, mutta pian löysimme hyvän yhteisen sävelen, ja lopulta videon tekeminen yhdessä oli itse asiassa yllättävän hauskaa! Nyt valmista tuotosta on jaksanut katsoa kerta toisensa jälkeen ♡ Ehkäpä tekin pääsette ihastelemaan yhteisöllisesti koostettua videota täällä blogin puolella myöhemmin!

Tällaisia kuulumisia tuoreelta avioparilta. Voikaa hyvin, polttakaa paljon kynttilöitä ja paetkaa hääkuplaan, kun ulkona sataa ♡

Leave a Reply